REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Tegul prasideda rytas dienos, kuri neužges. Paklausyk, jau girdisi balsas, kuris pažadins visus“, - tokiais kupinais vilties dainų tekstais operos solistas maestro Vytautas Juozapaitis Gargždų 756-ajame gimtadienyje paskleidė šilumos bangas. Pagerbti išrinktų miesto Garbės piliečių, kitų nusipelniusių asmenų ir pasiklausyti koncerto į Gargždų kultūros centrą šeštadienį susirinko neregėtas skaičius žmonių. Vykusios iškilmės buvo persmelktos ypatingos pagarbos žmogui. Taip dar kartą įrodyta, kad sunkmetis išgrynina vertybes, širdyse atsiranda daugiau vietos tikėjimui, vilčiai ir meilei.

REKLAMA
REKLAMA

Linkėjo darnos ir susitelkimo

Minėjimą vedę Dovilų etninės kultūros centro darbuotojai Jonas Tilvikas ir Gintarė Radvilavičiūtė iškilmes pradėjo išvesdami žmogaus ir akmens paralelę: „Žmogus kaip ir akmuo dideliems darbams subręsta taip pat ne per vieną dieną. Svarbūs žmonių darbai kaip ir akmuo gula į mūsų gyvenimo gerovės pamatus.“ Pasveikinti didžiausią turtą, visus rajono žmones, Gargždų miesto įkūrimo metinių proga jie pakvietė rajono Savivaldybės merą Vaclovą Dačkauską, jo pavaduotoją Rūtą Cirtautaitę ir Gargždų seniūną Saulių Bakšinskį.

REKLAMA

„Linkiu skaidrios nuotaikos, vilties, tikėjimo ir optimizmo. Tik tai padės įveikti visas negandas“, - sakė meras V. Dačkauskas. Seniūnas S. Bakšinskis prisiminė Gargždų futbolo komandos „Banga“ sirgalių skanduotės žodžius „Vienas miestas – viena komanda“ ir teigė, esą tik, kai visi susitelksime ir veiksime darniai, geri darbai turės ir gerą pabaigą. Sveikinimo kalboje gražių žodžių nepagailėjo ir mero pavaduotoja, šventės organizacinio komiteto pirmininkė R. Cirtautaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Paskelbti Garbės piliečiai

Aplodismentų banga užliejo salę, kai mero pavaduotoja R. Cirtautaitė paskelbė šiais metais išrinktus Gargždų miesto garbės piliečius – šviesaus atminimo tautodailininką Vytautą Majorą ir Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos Klaipėdos rajono asociacijos pirmininką Česlovą Tarvydą. Po mirties V. Majorui suteiktų Gargždų miesto garbės piliečio regalijų atsiimti atvyko žmona Birutė.

„Ačiū už šio vardo suteikimą ypač tiems, kurie tuo rūpinosi. Noriu padėkoti Dovilų seniūnei Nijolei Ilginienei. Apmaudu, kad garbė atsiimti regalijas atiteko man, o ne Vytautui. Jis buvo žmogus – magnetas, kuris traukė visus iš įvairiausių pasaulio kampelių“, - susijaudinimo apimta kalbėjo Birutė Majorienė. Gargždų miesto garbės piliečio regalijų atsiimti ant scenos užlipęs Česlovas Tarvydas susirinkusiuosius pasveikino su Lietuvos vardo tūkstantmečiu ir jau tradiciniu tapusiu Gargždų miesto gimtadieniu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, džiugu, jog kiekvieną gimtadienį pasitinkame nuveikdami daug darbų, puošdami gatves, namus. „Gargždiškiai myli savo miestą. Mačiau, kaip kasmet dygo namai, gatvės platėjo, ilgėjo, o Gargždai vis gražėjo. Malonu būti su tais, kurie prisidėjo prie miesto kūrimo. Ačiū, kad esate čia“, - sakė Č. Tarvydas. Po renginio „Bangos“ korespondentei jis prasitarė esąs sujaudintas tokio dėmesio ir vis dar kuklindamasis svarstė, ar tikrai yra vertas tokios garbės, ar nebuvo vertesnių.

Parodytas dėmesys malonus

Atminimo ženklai, gėlės šiemet buvo skirti 15 aktyviausių rajono seniūnijų žmonių. Padėkos raštus rajono valdžios atstovai įteikė įvairiausių renginių rėmėjams bei 2009 metų abiturientams, gavusiems 100 balų įvertinimus valstybiniuose brandos egzaminuose. Atsiimti padėkos rašto atvykęs Gargždų „Vaivorykštės“ abiturientas Gediminas Žutautas džiaugėsi tokiu dėmesiu. „Smagu čia“, - sakė jis. Taip pat gimnazijos abiturientė Rasa Syminaitė nestokojo teigiamų emocijų: „Jaučiuosi dėkinga už tokį įvertinimą. Tai gražus gestas.“ Mergina įsitikinusi, kad visada svarbu įvertinti visus žmones, kurie yra daug nuveikę vienoje ar kitoje srityje.

REKLAMA

Pagerbti nusipelniusių asmenų ir pasveikinti rajono žmonių su gražia švente atvyko LR Seimo narė Vincė Vaidevutė Margevičienė, kuri ministro pirmininko Andriaus Kubiliaus vardu palinkėjo stiprybės, atkaklumo, ištvermės. Gražių žodžių nestokojo ir LR Seimo narys Petras Gražulis. Raudonas rožes jis skyrė išrinktiems Gargždų miesto garbės piliečiams.

Maestro pavergė publiką

Gimtadienį vainikavo operos solisto maestro Vytauto Juozapaičio ir jo žmonos Eglės koncertas. Skambėjusios muzikos virtuozų Franco Šuberto, Džiuzepės Verdžio melodijos ir pasaulinį pripažinimą pelniusių grupių „The Beatles“, „Queen“ kūrinių originalios V. Juozapaičio versijos pakerėjo rajono gyventojus. Maestro publikos palankumą pelnė ne tik įspūdingu balsu, bet ir nuoširdžiu bendravimu. Jis nepamiršdavo pasakyti, ne tik kas kiekvieno kūrinio melodijos, žodžių autorius, bet ir šmaikščiai pajuokauti. Sužavėta koncerto publika Vytautui ir Eglei Juozapaičiams negailėjo gėlių, plojo net atsistojusi.

Po renginio pakalbintas maestro sakė, esą viskas Gargžduose patiko. „Kartais būna, kad publika miega. Tačiau čia visi nuoširdžiai šypsojosi. Kiek žinau, Vytautas atliko daugiau kūrinių nei planavo“, - kalbėjo Eglė Juozapaitienė. „Bangai“ ji šypsodamasi prasitarė, esą jos vyras maestro Vytautas tik įvažiavęs į Gargždus pasakė, kad jam patinka šis miestas: „Tada pasvarstėme, kad gal reikia čia apsigyventi...“



Agnė ADOMAITĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų