REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
„Jūratė“ (Didžioji g. 20/1).
Audimo ir juostų rišimo kursuose laukiamos tiek darželinukų, tiek moksleivių grupės, kurias gali sudaryti iki 25 vaikų. Kursai vaikams vyksta nuolat – datas ir laiką galima pasirinkti, dalyviams registruojantis bent prieš savaitę. Dalyvavimo viename užsiėmime mokestis – vidutiniškai 5 litai vienam vaikui. Į šią kainą jau įskaičiuotos visos praktiniams užsiėmimams reikalingos medžiagos, o pasigamintus darbelius vaikai gali išsinešti.
Populiarindama audimo ir juostų rišimo meną, pernai rugpjūtį atsidariusi manufaktūra-galerija „Jūratė“ (www.jurate.eu) nuolat rengia įvairias švietėjiškas programas vilniečiams bei miesto svečiams. Tekstilės amatininkai bendradarbiauja su Vilniaus dailės akademija, rengia bendrus  projektus su akademijos studentais ir absolventais. Ypač daug dėmesio skiriama vaikų švietimui.
Šiemet manufaktūros-galerijos „Jūratė“ surengtuose nemokamuose kursuose apsilankė 96 senjorai su savo anūkais. Čia taip pat mokosi ir dirba neįgaliųjų mokymo centro „Mes esame“ globotiniai, kuriems stengiamasi perduoti kuo daugiau žinių ir įtraukti į aktyvią veiklą.
2006 metų spalio–gruodžio mėnesiais audimo manufaktūroje apsilankė 400 Vilniaus Prano Mašioto pradinės mokyklos moksleivių, 120 Vilniaus „Vyturio“ mokyklos pradinukų, 25 darželio „Gudrutis“ auklėtiniai bei 20 moksleivių, dalyvavusių Vilniaus senamiesčio atnaujinimo agentūros projekte „Senųjų amatų gaivinimas“. Gruodžio pabaigoje sostinės tekstilininkai lankėsi „Spenglos“ vaikų globos namuose, kuriuose 30 vaikų mokė austi, paliko jiems audimo stakles, o pavasarį ketina surengti vaikų darbų parodą savo patalpose Vilniuje.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų