REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po neseniai vykusių prezidento rinkimų suėmusi apie 100 rezultatais ir jų skaidrumu nepatenkintų protestuotojų Irano valdžia parodė savo silpnumą ir tai, kad bijo savo žmonių, CNN pareiškė JAV valstybės sekretorė Hillary Clinton.

REKLAMA
REKLAMA

„Manau, kad tai geriau nei bet kas parodo, jog dabartinis Irano prezidentas bijo savo šalies žmonių, bijo tiesos ir bijo, kad jį nepaaiškėtų,“ –  tvirtino Afrikoje su 11 dienos vizitu viešinti H. Clinton.

REKLAMA

Priminsime, kad nepaisant daugybės nepatenkintų rinkimų rezultatais žmonių protesto ir kai kurių aukščiausių šalies pareigūnų ceremonijos boikoto, trečiadienį  Mahmoudas Ahmadinejadas buvo prisaikdintas Irano prezidentu ir pradėjo eiti savo antrąją kadenciją.

Birželio 12 dieną vykusiuose rinkimuose jis surinko du trečdalius visų balsų, nors pastarieji rinkimai susilaukė daugybės kritikos – JAV, Didžioji Britanija, Italija, Prancūzija ir Vokietija nusprendė nesiųsti net formalių pasveikinimo laiškų naujai perrinktam prezidentui.

REKLAMA
REKLAMA

Apie tai jis užsiminė savo inauguracinėje kalboje teigdamas, kad Iranas nelaukia sveikinimų iš nieko:

„Jie sakė, kad priims rezultatus, bet nesveikins. Tai reiškia, kad demokratija jiems reikalinga tik tuomet, kai tenkina jų norus, jie negerbia žmonių nuomonės ir balsų“, – savo kalboje aštrių žodžių negailėjo Mahmoudas Ahmadinejadas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų