REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Užsienio reikalų ministras Vygaudas Ušackas penktadienio rytą gavo Rusijos transporto ministro, Lietuvos ir Rusijos tarpvyriausybinės komisijos pirmininko Igorio Levitino pažadą padėti Lietuvos vežėjams.

REKLAMA
REKLAMA

Ministrai aptarė Lietuvos vežėjų problemas kertant Rusijos sieną.

Ministras I. Levitinas pažadėjo padėtį aptarti su atsakingomis Rusijos institucijomis ir ieškoti būdų, kaip išspręsti šį klausimą.

REKLAMA

Ministras V.Ušackas atkreipė dėmesį, kad sugriežtintos patikros procedūros taikomos tik Lietuvos vežėjams.

Asociacijos "Linava" žiniomis, šiuo metu įvairiuose pasienio su Rusija punktuose yra apie 300 Lietuvos vežėjų vilkikų. Didelės eilės pasienyje susidarė Rusijos federalinei muitinės tarnybai (FMT) pastarosiomis dienomis sustiprinus muitinės kontrolę visiems Lietuvos vežėjų gabenamiems kroviniams.

Siekdama kuo greičiau spręsti Lietuvos vežėjų sulaikymo Rusijos pasienyje problemą, Susisiekimo ministerija ketvirtadienį inicijavo tarpžinybinį posėdį. Susidariusi situacija ir galimi jos sprendimo būdai aptarti su Užsienio reikalų ministerijos, Muitinės departamento prie Finansų ministerijos ir Lietuvos nacionalinės vežėjų automobiliais asociacijos "Linava" atstovais.

REKLAMA
REKLAMA

Šiai problemai skubiai spręsti sudaryta tarpžinybinė darbo grupė, kurios darbą koordinuos Susisiekimo ministerija.

Oficiali sugriežtinto šalies vežėjų tikrinimo priežastis, kurią savo rašte Lietuvos muitinės departamentui nurodo Rusijos FMT - 16 nuo šių metų pradžios nustatytų Lietuvos vežėjų galimų pažeidimų, kai jų gabenamoms prekėms nebuvo baigtos forminti muitinės procedūros. O tai sudaro tik 0,03 proc. visų Lietuvos vežėjų vykdytų muitinės procedūrų ir toks pasitaikančių pažeidimų skaičius nėra didesnis nei įprastai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų