REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panevėžio apygardos teismui perduota pernai rudenį didelį visuomenės ir žiniasklaidos susidomėjimą sukėlusio nepilnametės nužudymo Biržuose baudžiamoji byla. Tyčiniu nužudymu sunkinančiomis aplinkybėmis, neteisėtu laisvės atėmimu, nusikaltimo slėpimu, seksualiniu prievartavimu kaltinami su bendrininkų grupe veikę anksčiau teisti - 21 metų J. J., 22 metų S.B., 20 metų A.V. ir neteistas 24 metų M.G.

REKLAMA
REKLAMA

Šioje byloje buvo atskirti trys ikiteisminiai tyrimai dėl melagingų parodymų, kuriais pareigūnų apklausiami asmenys klaidino sudėtingo nužudymo sunkinančiomis aplinkybėmis tyrėjus. Dvi nusikaltimų teisingumui baudžiamosios bylos jau išnagrinėtos teisme, dviem asmenims, davusiems melagingus parodymus, paskirtos bausmės, trečioji byla - dar teisme neišnagrinėta.

REKLAMA

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, pernai rugsėjo 13-ąją, dvi valandos po vidurnakčio, jauni biržiečiai automobiliu "VW Golf" ėmė persekioti Biržų miesto gatve ėjusią merginą. Pagrobę nepilnametę, nuvežė ją į vieno bendrų namą ir kelias valandas laikė uždarę. Smurtu ir prievarta palaužta nepilnametė čia buvo seksualiai prievartaujama. Paryčiui smurtautojai, bijodami, kad jų nusikalstami veiksmai gali paaiškėti, nutarė su ja susidoroti - nugabeno savo auką į nuošalią vietą Šilų miške ir žiauriai užmušė.

Keturiems įtariamiesiems paskirtos kardomosios priemonės - suėmimai.

Už tokį nusikaltimą numatomas laisvės atėmimas nuo 8 iki 20 metų arba iki gyvos galvos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų