REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien vidurdienį naujai paskirtam kariuomenės vadui Arvydui Pociui prezidentė Dalia Grybauskaitė prezidentūroje suteiks generolo majoro laipsnį. Po to, 12 val., aikštėje prie Krašto apsaugos ministerijos vyks iškilminga Lietuvos kariuomenės vado skyrimo į pareigas ceremonija.

REKLAMA
REKLAMA

Šia proga aikštėje išsirikiuos ir naująjį kariuomenės vadą gen. mjr. A. Pocių pagerbs Lietuvos kariuomenės Garbės sargybos kuopos kariai, kariuomenės pajėgoms atstovaujantys būriai su kovinėmis vėliavomis, Karinių oro pajėgų orkestras.

REKLAMA

Vadovaujantis rikiuotės ir karinių ceremonijų statutu prezidentė  ir vyriausioji ginkluotųjų pajėgų vadė D. Grybauskaitė iškilmingai prisaikdins gen. mjr. A. Pocių ir perduos jam kariuomenės vado valdžios regalijas – kariuomenės vado ženklą, skeptrą ir kariuomenės vėliavą. Vėliau rikiuotės vadas pristatys kariuomenės vadui karių rikiuotę ir kovines vėliavas.

Ceremonijoje dalyvaus krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė, kiti ministerijos ir kariuomenės vadovybės ir padalinių atstovai, taip pat vidaus saugumą užtikrinančių institucijų – Policijos, Valstybės sienos apsaugos tarnybos, Viešojo saugumo tarnybos, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento, Vadovybės apsaugos departamento – vadovai, Lietuvoje reziduojantys užsienio šalių gynybos atašė, kiti svečiai.

REKLAMA
REKLAMA

***



Generolui A. Pociui Seime teko išklausyti opozicijos priekaištų dėl jo tariamų simpatijų konservatoriams ir dėl tiesos nesakymo tiriant savanorio Juro Abramovičiaus žūties aplinkybes, tačiau dauguma pritarė Prezidentės Dalios Grybauskaitės pasirinkimui. Nepatenkintiems parlamentarams Krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė atkirto, kad A. Pocius „tiek yra melagis, kiek aš esu teroristė“.

Už A. Pociaus paskyrimą balsavo 75, prieš – 6, susilaikė 40 parlamentarų. Būsimasis kariuomenės vadas trumpai padėkojo už Seimo sprendimą – „Tėvynės labui!“.

Pagal Konstituciją Lietuvos kariuomenės vadą skiria ir atleidžia prezidentas, pritarus Seimui.

A. Pocius pakeis prieš mėnesį atleistą Valdą Tutkų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų