REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Janas Ullrichas: „Dviračių sportas – vienas švariausių“

Vertindamas „Tour de France 2009“ (TDF) lenktynes, vienas geriausių visų laikų pasaulio dviratininkų – Janas Ullrichas – pareiškė, kad L. Armstrongas dar kartą įrodė, jog yra tikras fenomenas, o kalbos apie kone visų dalyvių dopingo vartojimą yra laužtos iš piršto.

REKLAMA
REKLAMA

Priminsime, kad šis 35-erių metų vokietis TDF lenktynes yra laimėjęs 1997 m.



Eurosport:
– Ar nesiruošiate, Lance’o Armstrongo pavyzdžiu, ir jūs sugrįžti į lenktynių turą?

REKLAMA

J. Ullrichas: – Ne, nesiruošiu. Mano profesinė karjera baigta. Aš nė kiek nesigailiu dėl tokio savo apsisprendimo. Žinoma, aš pasižiūriu TDF. Mano širdis priklauso dviračių sportui. Tai mano sporto šaka ir man ji patinka.

Eurosport: – Kokia buvo jūsų nuomonė apie šį turą iki šiol?

J. Ullrichas: – Man seniai buvo aišku, kad viską kontroliuos „Astana“, ir faktai tai patvirtino. Matydami Contadorą, Armstrongą ir Klodeną užimant tokias aukštas pozicijas bendroje įskaitoje, mes žinome, kokia stipri yra ši komanda.

REKLAMA
REKLAMA

Aš laukiau, kada prasidės Contadoro ir Armstrongo dvikova. Aišku viena – kad TDF baigiasi tik pasiekus finišą Eliziejaus laukuose, ne anksčiau. Niekas neapsaugotas nuo tokių traumų, kurias patyrė Jensas Voigtas. Meldžiuosi, kad jam nebūtų komplikacijų.

Eurosport: – Kaip jūs vertinate savo seno varžovo Lance’o Armstrongo sugrįžimą?

J. Ullrichas: – Turiu pasakyti, kad aš nesuprantu kai kurių žmonių reakcijos dėl L. Armstrongo. Kai kas tai vertina kaip nuopuolį, žlugimą. Mano manymu, Lance’as nusipelno būti gerbiamas ir mes turėtume juo žavėtis. Jis sugrįžo po 3 metų pertraukos ir bendroje įskaitoje po 2 savaičių lenktynių vis dar buvo 2-as. Tai tikras fenomenas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Noriu pasakyti, kad jis nebe toks jau ir jaunas, bet pasirodė labai aukštame lygyje. O tai, kad jis turėjo dar ir nedidelę viltį laimėti šį turą, išvis – reta. Nematau čia jokio žlugimo.

Eurosport: – Kuo gi jis skiriasi nuo to Lance’o Armstrongo, kurį jūs pažinojote anksčiau?



J. Ullrichas:
– Jis, be abejo, nebėra toks nepralenkiamas kalnuose, kaip prieš keletą metų. Bet tik dėl to, kad jis kelerius metus nesitreniravo.

Eurosport: – Kai kurie kalbėjo, kad pirmas dvi savaites šis turas buvo nuobodus, kad iki Alpių etapo mažai kas keitėsi bendrojoje įskaitoje. Ar ir jūs taip manote?

REKLAMA

J. Ullrichas: – Ne, aš nemanau, kad šiemet turas būtų buvęs lengvesnis. Tiesiog kitoks. (...) Man tikrai patiko žiūrėti šių metų lenktynes ir, mano manymu, jos buvo pakankamai intriguojančios.

Eurosport: – Ar ir jums Contadoras – pats stipriausias?

J. Ullrichas: – Taip, Contadoras laimėjo geltonus marškinėlius tik todėl, kad yra pats stipriausias. Jam užteko vienos įkalnės, vienos atakos, kad įrodytų savo pranašumą. Jis – jaunas, ambicingas, motyvuotas. Per paskutinius dvejus metus, iškovojęs pergales 3-uose didžiuosiuose dviračių turuose, jis įgijo daug pasitikėjimo savo jėgomis.

REKLAMA

Eurosport: – O ar jis turi silpnų vietų?

J. Ullrichas: – Ne, silpnų vietų jis neturi. Bet jam labai pasisekė, kad jo komanda kontroliavo lenktynes. Jeigu visas šias atakas jam būtų reikėję įveikti vienam, jam būtų daug sunkiau, bet tiesa yra ta, kad jis stipriausias. Be to, jis tapo labai geru dviratininku.

Eurosport: – O gal lyderis stiprus būna tol, kol sugeba nuslėpti savo bejėgiškumą?



J. Ullrichas:
– Tam tikra prasme, taip. Tačiau ture visuomet pasitaiko momentų, kuomet bejėgiškumo nuslėpti būna nebeįmanoma. Tada būna siaubinga. Tikra agonija.



Eurosport:
– Ar jums pažįstamas šis jausmas?



J. Ullrichas:
– Taip, žinoma. Juodžiausias mano gyvenimo momentas buvo 1998 m., kai Marco Pantani atėmė iš manęs geltonus marškinėlius, kurių aš troškau labiau nei bet kada. Aš nebesuvokiau, kas vyksta. Etapui pasibaigus, aš dar 3 valandas negalėjau atsigauti. Aš buvau taip išsekęs, kad nebūčiau galėjęs nulaikyti net arbatinio šaukštelio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Eurosport: – Ar šiais laikais įmanoma laimėti turą neįsiveliant į dopingo skandalą?

J. Ullrichas: – Tai kad šiandien net ir vitaminas C yra laikomas dopingu... Aš nuoširdžiai tikiu, kad TDF dviratininkai yra švarūs, nes juos tikrina labai griežtai ir taip dažnai. Manau, kad dviračių sportas yra vienas švariausių sporto šakų pasaulyje.

Mano draugas Andreas Klodenas man sakė, kad nuo turo pradžios jį tikrino jau 8 kartus. Bet argi to reikia? Tikrinimo komisija ateina 6.30 ryto ir neišeina tol, kol visi nesusiruoš. Be komisijos žinios, dviratininkams neleidžiama vieniems nueiti į tualetą, į dušą. Aš manau, kad jie persistengia. To jau tikrai per daug.

REKLAMA

Susiję straipsniai:

„Tour de France 2009“ – Alberto Contadoras per plauką nuo pergalės

„Tour de France 2009“ – Alberto Contadoras laimi

„Tour de France 2009“ lyderiu lieka italas

„Tour de France“: Lance‘as Armstrongas nuobodžiauja

Lance‘as Armstrongas tęsia kovą dėl „Tour de France 2009“ laurų (papildyta)

„Tour de France 2009“: F. Cancellara ir L. Armstrongas pirmauja toliau

Tarp „Tour de France 2009“ lyderių – ir Lance'as Armstrongas

„Tour de France 2009“ Markas Cavendishas toliau skina pergales

Tour de France 2009 startą laimėjo šveicaras (papildyta)

„Tour de France 2009“ sprinterių-favoritų užmojai

Prasideda „Tour de France“ karštinė!

Pristatytos šių metų „Tour de France“ ekipos (papildyta)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų