REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Paskirtasis Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius drauge su l. e. p. krašto apsaugos ministre Rasa Juknevičiene bei užsienio reikalų ministru Vygaudu Ušacku sekmadienį lankėsi viename didžiausių JAV lėktuvnešių "USS Dwight D. Eisenhower" (CVN 69), kuris šiuo metu bazuojasi Šiaurės Atlanto vandenyne, netoli Prancūzijos krantų.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos Vyriausybės atstovai stebėjo bendras JAV ir Prancūzijos pratybas, buvo supažindinti su lėktuvnešio paskirtimi, jo galimybėmis bei ateities planais.

REKLAMA

Lietuvos atstovai turėjo galimybę stebėti, kaip vienas po kito kyla ir leidžiasi lėktuvai, bei įvertinti ne tik pilotų aukščiausio lygio pasirengimą, bet ir nepriekaištingą komandinį darbą.

A. Kubilius, padėkojęs lėktuvnešio vadovybei už parodytą dėmesį, padovanojo įgulai Lietuvos tūkstantmečiui skirtą medalį bei pakvietė atplaukti ir į Baltijos jūrą.

"USS Dwight D. Eisenhower" (CVN-69) - trečias "Nimitz" klasės atominis lėktuvnešis, pavadintas 34-ojo JAV prezidento Dvaito Eizenhauerio (Dwight David Eisenhower) vardu.

REKLAMA
REKLAMA

Lėktuvnešis pradėtas statyti praėjusio amžiaus septintajame dešimtmetyje Niuporto Niuso laivų statykloje. Laivas buvo paruoštas išplaukti į jūrą 1977 metų spalį. Jis amerikiečių flotilėje pakeitė tarnybą baigusį lėktuvnešį "USS Franklin D. Roosevelt" (CV-42).

"USS Dwight D. Eisenhower" švartuojasi JAV Norfolko karinėje bazėje Virdžinijoje.

Lėktuvnešį aptarnauja 5000 žmonių, iš kurių 10 proc. yra moterys, ir viena jų - lietuvių kilmės amerikietė gydytoja.

"D. Eisenhower" (CVN 69) denis skirtas priimti iki 100 lėktuvų. Šiuo metu jų yra daugiau nei 60.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų