REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šveicaras 300 dienų tropinėje saloje išgyveno su peiliuku

Chavieras Rosetas praleido 300 dienų negyvenamoje Ramiojo vandenyno saloje, turėdamas vien šveicarišką peilį. Savo misija jis siekė išmokti išlikimo įgūdžių, kurių neišmoko modernus gyvenimo būdas.

REKLAMA
REKLAMA

„Buvo išties labai sunku“, - žurnalistams sakė neseniai į Europą, po 10 mėnesių trukusio išbandymo Tongoje, sugrįžęs vyras.

REKLAMA

Šveicaras ekstremaliai užduočiai atlikti pasirinko Tofua, 64 kv. km. vulkaninę salą, neturinčią nieko išskyrus „kiaules, daugybę kokosų, ežerą ir tropinį mišką“.

Vyras į egzotinę salą pasiėmė šveicarišką peilį, mačetę ir video kamerą, skirtą fiksuoti įspūdžiams, kurie vėliau turėtų būti paviešinti.

„Iš pat pradžių turėjau labai stengtis tam, kad išgyvenčiau. Privalėjau susirasti maisto ir vandens, susiręsti pastogę, išmokti žvejoti. Sunkiausia buvo būti visiškai izoliuotam: be šeimos, merginos, draugų. Buvo daugybė vienišumo“, - teigė šiuolaikinis Robinzonas.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau pasak jo, bandymas išgyventi atitraukdavo niūrias mintis. Misijos pradžioje vyras teigė numetęs 18 kilogramų ir negalėjęs jų susigrąžinti iki tol, kol neišmoko medžioti laukinių kiaulių.

Jų tarpe jam pavyko susirasti ir vienintelę draugę – kiaulės jauniklę.

„Negalėjau kiaulaitės suvalgyti, nes ant jos nebuvo pakankamai mėsos, todėl prisijaukinau. Ji su manimi išbuvo tris mėnesius. Elgėsi tartum šuo. Tačiau priešingai nei Tomas Hanksas filme „Prarastasis“ su ja nesikalbėjau“, - teigė šveicaras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot nuotykių ieškotojo, praėjus 8 mėnesiams jis pagaliau jautėsi sudaręs taiką su sala. Savo dienoraštyje jis tuomet pažymėjo: „didžiąją dienos dalį praleidžiu nieko nedarydamas, tik žiūrėdamas į vandenyną ir retkarčiais pasisveikindamas su iš kažkur atplasnojančiu drugeliu“.

„Turiu užtektinai maisto ir pagaliau galiu pareikšti, jog jaučiuosi kaip namie“.

Daugiau apie „salomanu“ prisistančio vyro nuotykius galite skaityti čia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų