REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šeštadienį „Woo“ virs purvinu sandėliu

Naktiniai klubai tikrai ne visuomet buvo moderniai švarios, dekoruotos ir prabangia atrodančios vietos.

REKLAMA
REKLAMA

Vietos, kuriose gimė šokių muzika, nė iš tolo nepriminė šiandieninio „gliamūro“. Į vieną tokių - purvinus Čikagos sandėlius - šeštadienį grįžta sostinės klubas „Woo“ ir kviečia į labai teminį vakarėlį „Dirty Ware House“. Jame savo meilę istorijai išpažins muzikos profesorius Vidis („Silence Music“) bei vienai nakčiai grįžtantis legendinis Vilniaus susivienijimas „Da Groove Boys“ - Erik Orange ir Tadeu Nice.

REKLAMA

House šiandien - toks pats dažnas terminas, kaip pienas ar dešra, bet tikrai ne visuomet laiku prisimeni, ką gi jis reiškia ir iš kur kilo. Šis stiliaus pavadinimas - tai žodžio „warehouse“, dabinusio pirmąjį tokį klubą Čikagoje, trumpinys. „Sandėlyje“ tuomet grodavo dar visai jaunas Frankie Knuckles, mėtydavęs prakaituotai miniai vis geresnes ir įdomesnes plokšteles.

„Dirty Ware House“ vakarėlio idėja ir gimė iš noro prisiminti tas tikrąsias šaknis - tamsų klubą, didelį garsą, energingą ir nuogą muziką visą naktį. Tuo pačiu norisi žvilgtelt į lietuviškas house šaknis - vienai nakčiai prikelti dueta „Da Groove Boys" su visais to meto hitais ir istorijomis. Jack your body!“, - šeštadienio naktį praleisti drauge kviečia Vidis ir perduoda mikrofoną Tadeu Nice, beje, savaitgalį dar ir minėsiančiam savo gimimo dieną.

REKLAMA
REKLAMA

„Kaip tik jos švęsti neketinau, bet sutapimas bus geras“, - kalba Tadeu Nice arba Tadas. „Man, kaip užkietėjusiam stiliaus mylėtojui, yra trys šventos vietos - „Paradise Garage“, nors ten daugiau skambėjo disco, house eros pradžia „Warehouse“ bei kiek vėlesnis „The Music Box“, kuriame Ron Hardy ir pagimdė Chicago house“, - primena melomanams didžėjus.

Būtent šeštadienį klasiką iš įrašų krepšių trauksiantys Tadeu Nice ir Erik Orange - „Da Groove Boys“ - buvo vieni pirmųjų, į Lietuvą atpūtusių house bangą. „Žinoma, nepamirštant ir „Discomafia“, - kolegas geru žodžiu mini Tadas ir prisimena, kad po DJ Saga sparnu „grūvo berniukai“ apkeliavo beveik visus Lietuvos miestus, organizavo underground vakarėlius sostinėje ir buvo ištikimi kietam Chicago, Detroit, acid house ir net techno skambesiui.

Tokių žodinių ir muzikinių prisiminimų vakarėlyje „Dirty Ware House“ bus ne vienas - neabejojama, kad Vidžio bei „Da Groove Boys“ krepšiai taps tikromis Pandoros skryniomis. Vienintelis dalykas, kurio trūks, bus šviesa. Nes pogrindyje jos visai nereikia. Šokių „Woo“ sandėlyje liepos 18 d. pradžia - 23 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų