REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dainius Šalenga dar sezoną žais „Žalgiryje“

Ilgiausiai „Žalgirio“ marškinėlius pastaruoju laikotarpiu vilkintis krepšininkas lieka komandoje. ŪBIG valdomas Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubas pratęsė kontraktą su Dainiumi Šalenga dar vieniems metams. 32 metų 197 cm ūgio puolėjas su pertraukomis ekipoje žaidžia nuo 2001-ųjų ir šį rudenį pradės jau aštuntąjį sezoną „Žalgiryje“.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusiame sezone Eurolygos varžybose D.Šalenga aikštėje vidutiniškai praleisdavo po 26,7 min., pelnydavo po 11,4 taško ir atkovodavo po 3,1 kamuolio per mačą. Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionate Dainius sužaidė 29 rungtynes, per kurias vidutiniškai pelnydavo po 14,8 taško, atkovodavo po 2,5 kamuolio per susitikimą ir atlikdavo tiek pat rezultatyvių perdavimų.

REKLAMA

- Ar esi patenkintas, kad likai „Žalgiryje“ dar sezonui?, - pasiteiravome D.Šalengos.

- Esu patenkintas, kad lieku „Žalgiryje“. O ar būsiu patenkintas sezonu, bus galima pasakyti po metų. Kol kas komanda dar tik komplektuojama, pernykštis sezonas buvo „įdomus“. Matosi, kad situacija atėjus naujam savininkui (Vladimirui Romanovui – aut. past.) akivaizdžiai taisosi, todėl tikiuosi, kad viskas ir toliau stabiliai keisis į gerąją pusę.

REKLAMA
REKLAMA

- Kokios buvo pagrindinės priežastys padėjusios apsispręsti?

- Per tiek metų praleistų „Žalgiryje“ žinau visą virtuvę, kokie žmonės dirba, esu patenkintas, kad komandoje liko tas pats vyr. treneris. Žinoma, kažkiek pasikeis žaidėjai, bet dauguma vis tiek bus lietuviai. „Žalgiryje“ rungtyniausiu jau 8 metus, norisi tęsti istoriją kartu. Dėl visų šių priežasčių ir pratęsiau sutartį, nes man čia patinka.

Lietuvoje nėra daug aukšto lygio komandų, o „Žalgiris“ žaidžia Eurolygoje. Namuose žaisti visada maloniau, o kai gali rungtyniauti aukštame lygyje, tai dar lengviau apsispręsti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Gali būti, kad kitą sezoną tapsi vyriausiu „Žalgirio“ krepšininku. Ar tai suteiktų daugiau atsakomybės?

- Žinoma. Kai esi vyresnis, tai turi jausti atsakomybę, nes į tave lygiuojasi jaunimas. Jie stebi, kažkiek mokosi, todėl negali atsipalaiduoti. Manau, visi žmonės stengiasi imti pavyzdį iš vyresnių, taip ir krepšinyje jaunesni žaidėjai atkreipia dėmesį, kaip vyresni treniruojasi, elgiasi, bendrauja su žaidėjais, su treneriais ir t.t.

- Kaip vertini Eurolygos A grupę, kurioje žais „Žalgiris“?

- Nemanau, kad mūsų grupė yra sunkiausia, tačiau viskas priklausys nuo galutinių komandų sudėčių. Visi Eurolygos klubai yra pakankamai stiprūs, kadangi silpnų ekipų tokioje lygoje nebūna. Kai kurie mūsų varžovai yra tikrai įveikiami, todėl turėsime neblogas galimybes patekti į kitą etapą.

REKLAMA

- Kaip leidi vasarą?

- Atostogauju su šeima. Būnu Lietuvoje, nes dukrytei dar tik metukai. Ilsėtis užsienyje šiais metais dar nesiryžome. Pabūname pas tėvus, prie ežerų, prie jūros. Yra laiko susitvarkyti ir buitinius darbus, kuriuos sezono metu nėra kada nudirbti. Taip ir bėga ta vasara. Žinoma, nepamirštu ir individualiai pasportuoti: pabėgioju, pakilnoju svorius ir į krepšį pamėtau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų