REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sostinės savivaldybė visais įmanomais būdais stengsis taupyti ir kitais metais savo taupyklėje tikisi turėti iki 20 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Vilniaus miesto mero Viliaus Navicko, po reorganizacijos biurokratinis aparatas turėtų sumažėti apie 30 proc. Iš dabar dirbančių 960 žmonių savivaldybėje liks apie 660, atsargai paliekant dar 50. Tarp atleidžiamų 300 darbuotojų 120 yra pensinio amžiaus sulaukusių žmonių.

REKLAMA

Antradienį surengtoje spaudos valandoje meras užtikrino, kad "tie, kas gerai dirba, atleisti nebus".

Atleidimo lapeliai gali būti dalijami jau šią savaitę.

Vilniaus miesto savivaldybės struktūra esą turėtų būti pertvarkyta "pagal žinias ir kompetenciją", o ne pagal teritoriją, kaip buvo iki šiol. Atleidę trečdalį savivaldybės darbuotojų sostinės politikai žada efektyvesnį administracijos darbą, tačiau opozicija įtaria, jog taip naujoji valdžia kurpia darbo vietas saviškiams.

REKLAMA
REKLAMA

Mero teigimu, funkcijos bus išgrynintos, koncentruotos, kad visiems būtų aišku, koks specialistas už ką yra atsakingas.

"Kol vilniečiai iš savivaldybės gauna reikiamas paslaugas dabar kartais užtrunka ir dvejus metus. O mes visus priversime dirbti taip, kad paslaugos būtų suteikiamos per mėnesį", - aiškino V. Navickas.

Pasak sostinės vadovo, šiuo metu įvairias funkcijas, pavyzdžiui, gatvių tvarkymą, statybų priežiūrą, kartais dubliuoja dvi ar net trys institucijos. Po savivaldybės reorganizacijos tokios painiavos neturėtų likti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Savivaldybė svarsto galimybę privatizuoti kai kurias savo įmones, atsisakyti nenaudojamo turto, parduoti požemines automobilių stovėjimo aikšteles prie Vyriausybės ir Tilto gatvėje.

Taip pat svarstomas Kalvarijų turgavietės likimas. Pasak miesto vadovų, ši turgavietė gali būti parduota ar valdoma koncesijos būdu, tačiau galutinis sprendimas dar nepriimtas. Baigti savivaldybės reorganizaciją planuojama rudenį.

Tuo tarpu opozicijos atstovai aiškina, kad savivaldybės reorganizacija - grynai politinis ir jokiais ekonominiais skaičiavimais nepagrįstas sprendimas.

REKLAMA

"Mes ne kartą prašėme pateikti dokumentus su skaičiavimais, tačiau valdantieji nieko nepateikė", - sakė Lenkų rinkimų akcijos frakcijos seniūno pavaduotojas Jaroslavas Kaminskis.

Pasak jo, savivaldybėje vykdomas centralizavimas, nes departamentai nebebus asignavimų valdytojai. Jis taip pat tikino, kad kai kuriuos žmones pervedus dirbti į savivaldybės įmones šių paslaugos tiktai brangs, o kaina kris ant vilniečių pečių.

Partijos Tvarka ir teisingumas narys Gediminas Rudžionis aiškino, kad savivaldybės administracija turėtų rinktis kitą taupymo kelią - ne atleisti žmones, o mažinti jų atlyginimus. Esą tokiam sprendimui pritaria ir savivaldybės darbuotojų profsąjunga.

REKLAMA

"Jei į gatvę bus išmesta 300 žmonių, tai su jų šeimomis ant valstybės pečių kris apie 1000 žmonių. Reikės mokėti pašalpas, kompensacijas, o tai valstybei kainuos kur kas daugiau nei bus sutaupyta", - sakė G. Rudžionis.

Opozicijos atstovus piktina ir savivaldybės planai privatizuoti kai kurias įmones. G. Rudžionio įsitikinimu, toks sprendimas - tai miesto "rubikonizacija". Esą privatizuojamos įmonės bus atiduotos į "Rubikono" grupės rankas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų