• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovė „LG Electronics“ šiandien pranešė pristačiusi du naujus itin plonus skystųjų kristalų (LCD) televizorius su pilnu diodiniu (LED) apšvietimu.

REKLAMA
REKLAMA

Naujieji 55 colių (beveik 140 cm) įstrižainės LH95 ir LH93 modelio televizoriai nuo įprastų LCD televizorių su LED apšvietimu naujieji skiriasi tuo, kad diodai yra išdėstyti po visu ekranu, o ne tik jo kraštuose, teigiama bendrovės pranešime.   

REKLAMA

Naujos LG gaminių serijos modeliai pasižymi šviesesniu ir švaresniu vaizdu ekrane. Tokia kokybė esą pasiekiama dėl apšvietimo sistemos, kurioje naudojama 3360 diodų – 7 kartus daugiau, nei dabartiniuose LCD televizoriuose su šoniniu LED apšvietimu. Pilno LED apšvietimo modeliai pasižymi ir 5000000:1 kontrastu, kurį sukuria pažangi pritemdymo technologija, dalinanti ekraną į 240 atskirų blokų. O dėl 240 Hz siekiančio ekrano atnaujinimo dažnio net ir aktyvaus, greito veiksmo scenose vaizdas išliks aiškus.

REKLAMA
REKLAMA



LG nuotr.

Be to, pasak bendrovės atstovų, šiuose televizoriuose naudojama patentuota technologija, kuri leidžia sumažinti televizoriaus korpuso storį iki 24,8 milimetro. Ši technologija leidžia diodus išdėstyti horizontaliai ir sumažina atstumą nuo jų iki ekrano.

Kita inovacija, pirmą kartą pateikiama su šiais naujaisiais LED LCD televizoriais – belaidžio ryšio sąsaja, kuri leidžia vaizdą perduoti nesuglaudintą. Tad vaizdas iš DVD grotuvų, žaidimų kompiuterių ar namų kino priedėlių belaidžiu ryšiu pasieks televizorių nepraradęs kokybės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

LG planuoja agresyviai plėsti diodinio apšvietimo LCD televizorių verslą ir ketina kitais metais jų parduoti nuo 3 iki 4 mln. vienetų. Kad patenkintų skirtingų rinkos segmentų poreikius, LG siūlys tris skirtingus pilno diodinio apšvietimo LCD televizorius. Itin ploni televizoriai bus pozicionuojami kaip aukštos klasės gaminiai ir šioje kategorijoje šiais metais kompanija pristatys daugiau gaminių. LG išleis ir pigesnius 42 ir 47 colių (107 cm ir 119 cm) įstrižainės pilno diodinio apšvietimo LCD televizorius, kurie nebus tokie ploni.

Bendrovė prognozuoja, kad pasaulinė LCD televizorių su diodiniu apšvietimu rinka išaugs iki 30 mln. vienetų kitais metais nuo 3,1 mln. vienetų šįmet, o 2011 metais jų bus parduota 68 mln., sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų