REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Swedbank" neketina atrišti užveržtų paskolų maišų, bet yra pasirengęs padėti viešojo ir privataus sektoriaus finansavimui bei bendradarbiauti su ilgalaikes vizijas turinčiomis įmonėmis.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip po susitikimo su „Swedbank" banko valdybos pirmininku Karlu Eriku Stolbergu (Carl Eric Stolberg) sakė finansų ministras Algirdas Šemeta, „Swedbank" neketina trauktis iš Lietuvos ir mūsų šalyje turi ateities perspektyvų.

REKLAMA

„Išgirdau aiškų patikinimą, kad Lietuva „Swedbankui" yra namų rinka. Bankas yra pasirengęs dalyvauti tiek viešojo, tiek privataus sektoriaus finansavime. Be abejo, problema yra ta, kad ir tų finansuotinų projektų nėra šiuo metu tiek daug. Bankas pasiryžęs ieškoti sektorių, kurie generuoja eksporto pajamas, susijusių su tiesioginėmis užsienio investicijomis tam, kad Lietuva galėtų atkurti savo augimą", - kalbėjo A. Šemeta.

REKLAMA
REKLAMA

„Swedbank" banko valdybos pirmininkas teigiamai įvertino Lietuvos Vyriausybės veiksmus kovojant su ekonomine krize. Pasak K. E. Stolbergo, paskolų čiaupai nebus atsukti taip greitai, kaip norėtųsi, bet bankas pasiryžęs bendradarbiauti su ilgalaikiais verslininkais.

„Problematiška atsakyti, kada galėsime pradėti skolinti pinigus, nes kreditų skolinimasis taip pat sustojo. Kreditai neturi didelės paklausos. Normalus dalykas, kad žmonės, verslininkai netrokšta skolinti pinigų. Bet mes skolinsime pinigų ilgalaikėms kompanijoms ir verslininkams Lietuvoje. Mes pasiliksime čia, turime ilgalaikių įsipareigojimų Lietuvoje", - sakė K. E. Stolbergas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų