REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus miesto septintasis policijos komisariatas pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl piliečio Z. T. nusikalstamos veikos, dėl kurios bendrovė Rytų skirstomieji tinklai (RST) patyrė apie 40 000 litų žalą. Tyrimas vykdomas pagal RST Saugos ir prevencijos departamento iniciatyva išaiškintą nusikaltimą, kai įtariamasis Z. T., bandydamas pasisavinti 6 kV įtampos elektros kabelį, nutiestą per pėsčiųjų tiltą Vilniaus Lazdynų mikrorajone, jį nepataisomai sugadino.

REKLAMA
REKLAMA

Šių metų birželio 3 d. RST specialistai, gavę pranešimą apie tai, kad Vilniuje iš elektros kabelio, nutiesto per Lazdynų pėsčiųjų tiltą, sklinda kibirkštys ir liepsna, skubiai nuvyko į įvykio vietą. Ant nebeeksploatuojamo pėsčiųjų tilto RST darbuotojai rado pažeistą rezervinį 6 kV įtampos kabelį, dėl ko šioje vietoje atsirado elektros srovės nuotėkis. Nors senasis pėsčiųjų tiltas per Nerį dėl avarinės būklės buvo uždarytas, per jį nutiesta kabeline linija iki šiol buvo tiekiama elektros energija Bukčių kvartalo gyventojams bei netoli esančioms įmonėms. RST specialistai nedelsiant išjungė elektros srovę šioje tinklo dalyje ir pradėjo įvykio tyrimą.

REKLAMA

Pagal RST Saugos ir prevencijos departamento surinktą informaciją po dviejų dienų bendrovės atstovai kartu su policijos pareigūnais sulaikė tame pačiame mikrorajone gyvenantį pilietį Z. T., įtariamą vykdant šį pavojingą nusikaltimą. Manoma, kad įtariamasis norėjo pasipelnyti parduodamas pavogtą kabelį spalvotųjų metalų supirktuvėje.

„Atliekant kratą Z. T. namuose buvo rasti įkalčiai, įrodantys, kad panašia nusikalstama veikla jis vertėsi ir anksčiau“, - sako RST Prevencijos skyriaus vadovas Robertas Krikštaponis. Jo manymu, šiuo atveju Z. T. veiksmai bandant pavogti elektros kabelį galėjo baigtis jo paties žūtimi.

REKLAMA
REKLAMA

„Įtariamojo bandymas pavogti 6 kV įtampos elektros kabelį, jį nukertant ar nuplaunant - iš tiesų šokiruoja“, - sako R. Krikštaponis. Pasak jo, tai  rodo, kad asmenys, siekiantys nesąžiningai pasipelnyti, neįvertina rizikos, jog savo veiksmais gali sutrikdyti elektros energijos tiekimą ir į savo pačių, ir į kitų gyventojų namus. Maža to, jie ne tik rizikuoja būti nubausti, bet ir sukelia pavojų savo bei kitų žmonių gyvybei“, - sako RST Prevencijos skyriaus vadovas.

RST specialistų teigimu, pažeisto kabelio eksploatuoti šiuo metu jau neįmanoma, o šios kabelinės linijos remontuoti negalima dėl avarinės tilto būklės. Todėl elektrą tiekianti bendrovė turės keisti kebelinės linijos trasą, kurios tiesimas kitoje vietoje gali kainuoti daugiau nei 40 000 litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pagal piliečio Z. T. veiksmus, kurie atitinka nusikalstamos veikos, numatytos Lietuvos Respublikos Baudžiamojo kodekso 187 str. 2 d. („Turto sunaikinimas ar sugadinimas“), požymius jam gresia areštas arba laisvės atėmimas iki penkerių metų.

R. Krištaponio teigimu, nesąžiningų piliečių veiksmai, bandant pasisavinti elektros įrenginius ar neteisėtai vartoti elektros energiją, pažeidžia ne tik RST, bet ir visų garbingų klientų interesus ir kelia grėsmę jų saugumui, nes tokiais atvejais nusikaltėliai pirmiausia pažeidžia saugaus elgesio su elektros įrenginiais reikalavimus.

REKLAMA

„Mes skatiname gyventojus nelikti abejingais - pastebėjusius elektros įrenginių plėšimo ar vagystės požymius bei nelegalaus elektros prisijungimo faktus ar įtarimą keliančius asmenis šalia elektros įrenginių, prašome nedelsiant pranešti mūsų bendrovės kontaktų centro telefonu 1802 arba anoniminių pranešimų įrašymo telefonu (8-5) 2552555. Bendromis pastangomis galėsime užtikrinti vartotojų saugumą ir dar greičiau išaiškinti nusikaltimus, trukdančius užtikrinti kokybišką elektros energijos tiekimą”, - primena RST Prevencijos skyriaus vadovas.


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų