REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Siekiama stiprinti Lietuvos ir Prancūzijos institucijų bendradarbiavimą nacionalinio saugumo srityje ir užtikrinti įslaptintos informacijos, kuria keičiamasi, apsaugą. Tokį susitarimą Lietuvos Vyriausybės vardu penktadienį Krašto apsaugos ministerijoje pasirašys KAM valstybės sekretorė Jūratė Raguckienė, o Prancūzijos Vyriausybės vardu - Prancūzijos nepaprastasis ir įgaliotasis ambasadorius Lietuvoje Fransua Lomonjė (Francois Laumonier).

REKLAMA
REKLAMA

Susitarime numatomi šalių įsipareigojimai ir įslaptintos informacijos apsaugos reikalavimai, reglamentuojamos įslaptintų sandorių sudarymo sąlygos, vizitų procedūros.

REKLAMA

Rengiant dokumentą atsižvelgta ne tik į abiejų šalių nacionalinės teisės reikalavimus, bet ir į NATO ir ES dokumentus, reglamentuojančius įslaptintos informacijos apsaugą, taip pat į šalių patirtį sudarant ir įgyvendinant analogiškus susitarimus su kitomis valstybėmis.

Analogiškus susitarimus Lietuva yra sudariusi su Vokietija, Jungtine Karalyste, Čekija, Latvija, Estija, Bulgarija, Italija, Lenkija, Slovakija, Švedija, Ukraina ir Gruzija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų