REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiausias nuotėkų valymo įrenginių gamintojas Lietuvoje UAB „Traidenis“ už pasiekimus eksporto srityje jau trečius metus iš eilės pelnė metų eksportuotojo titulą tarp vidutinių įmonių. Bendrovės eksportas praėjusiais metais sudarė 9,7 mln. Lt, t.y. beveik 87% daugiau nei prieš metus.

REKLAMA
REKLAMA

Šiemet „Traidenis“ planuoja pasiekti praėjusių metų eksporto lygį, taip pat įsitvirtinti naujose Skandinavijos, Makedonijos ir Azerbaidžano rinkose.

REKLAMA

„Kai kurių projektų finansavimas šiais metais buvo laikinai pristabdytas, tačiau tikimės atsigriebti antrojoje metų pusėje. Pavyzdžiui, Lenkijoje vėl atnaujintas lėšų skyrimas vandenvalos projektams, todėl projektai, prie kurių dirbame jau ne vienerius metus, netrukus turėtų pajudėti“, – sako „Traidenio“ generalinis direktorius Sigitas Leonavičius.

Šiuo metu pagrindinės Alytuje įsikūrusios bendrovės eksporto rinkos – Rusija ir Baltarusija. Kiek mažiau gaminių praėjusias metais „Traidenis“ vežė į Lenkiją, Latviją, Ukrainą ir kitas šalis. Užsienyje parduota produkcija sudarė 34% visos įmonės praėjusių metų apyvartos. Lyginant su ankstesniais metais eksporto dalis išaugo 80%.

REKLAMA
REKLAMA

Šiemet bendrovė aktyviai ieško naujų  rinkų – dalyvavo verslo ryšių mugėse Skandinavijoje, taip pat Vokietijoje, vedamos derybos su partneriais iš Azerbaidžano.

„Traidenio“ produkcija užsienio partneriams patraukli savo novatoriškais ir aplinką tausojančiais produktais. Įmonė naudoja naujausias technologijas ir siekia kurti tokius įrenginius, kurie padeda sumažinti aplinkos taršą.

Tai padėjo bendrovei šiemet pelnyti apdovanojimą už palankiausią aplinkai produktą – flotatorių – Aplinkos ministerijos organizuojamame konkurse „Pasiekimai aplinkosaugoje“. Šiame konkurse „Traidenis“ už aplinkai palankius produktus bei tarptautinį bendradarbiavimą aplinkosaugos srityje buvo apdovanota jau septintą kartą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bendrovė „Traidenis“, vienintelė Lietuvoje gaminanti flotatorius, juos montuoja skirtingose pramonės srityse – mėsos perdirbimo, pieno pramonės įmonių, skalbyklų pirminiam nuotekų valymui. Sumontavus šiuos įrenginius sumažėja paviršinio ir gruntinio vandens teršimas nuotekomis iš pramonės bei žemės ūkio objektų.

2008 m. bendra „Traidenio“ apyvarta siekė 29,5 mln. Lt, t. y. 7% daugiau nei prieš metus, kai ji sudarė 27,5 mln. Lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų