REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos prezidentas Valdas Adamkus sako nustebęs, kai gavo žinią iš Baltųjų rūmų, kad JAV prezidentas Barackas Obama nori su juo kalbėtis, praneša LNK „Žinios“.

REKLAMA
REKLAMA

B. Obama V. Adamkui paskambino savo iniciatyva. Pokalbis truko apie 20 minučių. Pokalbis vyko apie liepos mėnesio pradžioje įvyksiantį oficialų B. Obamos vizitą į Maskvą.

REKLAMA

JAV Prezidentas B. Obama pažymėjo, kad Lietuva yra svarbi Jungtinių Amerikos Valstijų partnerė regione ir padėkojo Prezidentui V. Adamkui už jo indėlį prisidedant prie dvišalių santykių plėtros.

Prezidentas V. Adamkus išreiškė viltį, kad Lietuvą ir JAV ir ateityje sies sėkmingas bendradarbiavimas plėtojant demokratijos sklaidą ir transatlantinę integraciją. Lietuvos vadovo įsitikinimu, Jungtinės Amerikos Valstijos ir Europos Sąjunga turi rodyti didelį dėmesį Europos Rytų kaimynėms, tuo stiprindamos stabilumą regione.

REKLAMA
REKLAMA

Kalbant apie situaciją Gruzijoje, Prezidentas V. Adamkus pabrėžė, kad šalies politinė pozicija ir opozicija privalo susilaikyti nuo tolesnės konfrontacijos ir savo veiksmuose laikytis demokratijos principų.

JAV vadovas užtikrino, kad politika Lietuvos atžvilgiu nesikeis, o vizitas į Maskvą per Lietuvos valstybės dieną yra tik sutapimas.

Plačiau - LNK „Žinių“ reportaže.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų