REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valdžioje esanti keturių partijų koalicija bet kuria proga reklamuojasi savo begaline meile žmogui, daugiau niekuo neužsiima tik rūpinasi visų gerove. Skelbdami įspūdingus taupymo vajus, skelbiasi neliesią socialiai mažiausiai apgintų žmonių-pensininkų.

REKLAMA
REKLAMA

Deja, šios deklaracijos visiškai neatitinka tikrovės. Štai socialinės apsaugos ir darbo ministras R.Dagys kartu su sveikatos apsaugos ministru A.Čapliku žengė cinišką ir antihumanišką žingsnį – 2009 m. gegužės  22  d.  įsakymu  Nr. A1-353/V-401 „apkarpė“ žmonių, turinčių judėjimo negalią teises į įstatymu numatytą transporto išlaidų  mėnesinę kompensaciją ir specialaus automobilio įsigijimo bei jo pritaikymo neįgaliajam išlaidų kompensaciją vieną kartą per 6 metus.

REKLAMA

Šį žingsnį ministrai žengė motyvuodami lėšų taupymu. Mes ne prieš taupymą, tačiau reikia gerai pagalvoti, kieno sąskaita tai bus daroma, kiek bus sutaupyta. Kelia abejonių pati sutaupymo idėja, nes transporto išlaidų neįgaliajam kompensacija yra tik 32,5 Lt per mėnesį, o specialaus automobilio įsigijimo ar pritaikymo neįgaliajam  išlaidų kompensacija sudaro tik 4160 Lt vieną kartą per 6 metus (neįgalieji automobilius perka gana retai, nes neturi tam lėšų).

REKLAMA
REKLAMA

Didžiausią visuomenės pasipiktinimą kelia tai, kad pasikėsinta prieš labiausiai likimo nuskriaustus žmones, kurie dėl traumų, ligų nebegali judėti, yra pasmerkti visą likusį gyvenimą praleisti neįgaliųjų vežimėlyje.

Krikščioniškasis ministras R.Dagys ir ministras A.Čaplikas, priimdami tokį nekrikščionišką sprendimą, matyt, bijojo visuomenės pasmerkimo, nes įsakymą išleido slapta, nieko apie tai nežinant nei visuomenei, nei neįgaliesiems.

Atkreiptinas dėmesys, kad paminėtas įsakymas išleistas šiurkščiai pažeidžiant LR transporto lengvatų įstatymą, kuris be jokių apribojimų ar išlygų gina neįgaliųjų teises gauti abi kompensacijas.

Ar gali ministrai, laužantys Lietuvos įstatymus, eiti savo pareigas?

Artūras Paulauskas, Naujosios sąjungos (socialliberalų) pirmininkas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų