REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM) laikinai sustabdė Lietuvos darbo biržos (LDB) direktoriaus konkursą. Pirmiausia nuspęsta baigti pertvarką, kurią pradėjo laikinasis LDB vadovas Albertas Šlekys.

REKLAMA
REKLAMA

Konkursas sustabdytas ir dėl Valstybės kontrolės bei ministerijos Vidaus audito skyriaus pastabų dėl LDB veiklos. Paaiškėjo, kad kurie teritoriniai LDB padaliniai netikslingai naudoja lėšas bedarbių išmokoms mokėti. Preliminari analizė rodo, kad kai kurios teritorinės darbo biržos iš "Sodros" užsiprašo daugiau lėšų, nei jų iš tikrųjų reikia. Todėl ministras Rimantas Jonas Dagys pareikalavo LDB laikinojo direktoriaus A. Šlekio, kad jis dar labiau sustiprintų teritorinių darbo biržų kontrolę.

REKLAMA

SADM, analizuodama, kaip vyksta LDB pertvarka, suprato, kad reikalingos radikalesnės permainos ir yra daug tobulintinų dalykų. Todėl konkursas LDB direktoriaus pareigoms užimti bus atnaujintas tik tada, kai bus galutinai baigta LDB pertvarka.

Dalyvauti konkurse LDB vadovo pareigoms eiti prašymą buvo pateikęs vienas dalyvis.

A. Šlekys Lietuvos darbo biržai laikinai vadovauja kovo 31-osios. Jis pakeitė dėl nerūpestingumo ir aplaidumo atleistą Vidą Šlekaitį, biržai vadovavusį nuo 1992-ųjų. Prieš tai buvo skirtos trys tarnybinės nuobaudos.

REKLAMA
REKLAMA

A. Šlekys Lietuvos darbo biržai vadovaus tol, kol laimėjus konkursą į šias pareigas bus paskirtas naujas direktorius.

Lietuvos darbo biržoje atlikus finansinį bei veiklos auditą paaiškėjo darbo rinkos aktyvinimo ir užimtumo skatinimo priemonių taikymo spragos, kurias taisyti laikinasis vadovas A. Šlekys žadėjo pirmiausia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų