REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Rimantas Jonas Dagys reikalauja, kad Lietuvos darbo biržos laikinasis vadovas Albertas Šlekys dar labiau sustiprintų teritorinių darbo biržų kontrolę.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak ministro, „jeigu kai kurie teritoriniai padaliniai dirba neefektyviai, galbūt reikėtų „įvertinti“ teritorinių darbo biržų vadovų veiklą“.

REKLAMA

Išankstinė analizė rodo, kad kai kurios darbo biržos iš „Sodros“ užsiprašo daugiau lėšų, nei jų iš tikrųjų reikia.

LDB laikinasis direktorius A. Šlekys pažadėjo, kad ataskaitą ministrui pateiks per artimiausias dvi savaites.

Toks susitikimas surengtas po to, kai paaiškėjo, jog bedarbio pašalpų išmokėjimas kai kuriuose teritoriniuose LDB padaliniuose vėluoja apie dvi savaites.

„Mums svarbu, kad nedarbo išmokos pirmiausia būtų skiriamos iš Europos Sąjungos lėšų, o tik po to būtų naudojami Užimtumo rėmimo fondo pinigai“, - akcentavo R. J. Dagys.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip teigė LDB direktorius A. Šlekys, šiuo metu bedarbio pašalpos yra skiriamos iš dviejų šaltinių.

Dalis lėšų darbo neturinčius žmones pasiekia iš Užimtumo rėmimo fondo, kurį administruoja „Sodra“. Savo ruožtu Europos Sąjungos pinigai skiriami ne tik bedarbio pašalpoms išmokėti, bet ir viešiesiems darbams, mokymams ir persikvalifikavimo kursams organizuoti.

Preliminariais duomenimis, nedarbo išmokos vėluoja apie 4500 bedarbių, bet įsiskolinimas jiems netrukus bus padengtas, nes Lietuvos darbo birža šiam tikslui gavo 10 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų