REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Mano svajonė išsipildė. Ne, nepamanykit, kad šokti Vilniaus gatvėse. Aš pasirodysiu Maskvos Didžiojo teatro baleto pastatyme“, - plačiai šypsojosi neregėtą šuolį į baleto aukštumas padariusi baleto mokyklos moksleivė. Tačiau prieš tai savo talentu ji nusprendė pasidalyti su vilniečiais – trečiadienį šoko tiesiog gatvėse.

REKLAMA
REKLAMA

Sostinės Gedimino prospektas, Vokiečių ir Pilies gatvės virto baleto scena. Maskvos Didžiojo teatro gastrolių rengėjai nusprendė, kad fragmentus iš įspūdingojo „Korsaro“ turi pamatyti kiekvienas, o ne tik tie, kurie suskubs nusipirkti 700 papildomų bilietų į premjerinį rugsėjo 19 dienos spektaklį. Bilietai nuo šiandien pradėti platinti „Tiketos“ kasose.

REKLAMA

„Turime du tikslus. Ne tik Vilniuje - Europos kultūros sostinėje surengti pasaulinio lygio renginį, bet ir visiems vilniečiams suteikti galimybę pasigrožėti įspūdinguoju „Korsaru“. Puikiai suprantame, kad visi norintieji nepaklius į Lietuvos nacionalinį operos ir baleto teatrą“, - kodėl balerinos persikraustė į sostinės gatves aiškino Maskvos Didžiojo teatro gastroles finansuojančios ŪBIG Komunikacijos departamento direktorius Remigijus Jurgelaitis.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau geriausios žinios sulauks 14 talentingų Lietuvos vaikų ir 16 perspektyviausių Lietuvos baleto šokėjų, kurie turės galimybę šokti su garsiausiomis pasaulio baleto žvaigždėmis. Tokį susitarimą baleto rengėjai pasiekė po ilgų derybų su Maskvos Didžiuoju teatru. Baleto artistų atranka bus pradėta vykdyti liepos pradžioje.

Kaip šoks atrinkti baleto šokėjai Lietuvos gyventojai galės pamatyti rugsėjo 19-20 dienomis vyksiančiame Maskvos Didžiojo teatro spektaklyje „Korsaras“.

„Korsaras“ visame pasaulyje sulaukia milžiniško populiarumo. Milijonai ploja pasaulinio garso baleto žvaigždėms Nikolajui Tsiskaridzei ir Marijai Aleksandrovai, kurie šoks ir Lietuvoje. Brangiausiame visų laikų baleto pastatyme pasirodys ir du praėjusią savaitę išdalytų vadinamųjų baleto „Oskarų“ laureatai – Natalija Osipova ir Ivanas Vasiljevas. Už Medoros partiją „Korsare“ „Benois de la Dance 2009“ apdovanojimu įvertinta N.Ossipova ir už Konrado vaidmenį "Korsare" apdovanotas I.Vasiljevas šiuo metu gastroliuoja Jungtinėse Amerikos Valstijose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Korsaras“ - brangiausias pastatymas Maksvos Didžiojo teatro istorijoje, kainavęs daugiau nei 4 mln. litų. Atvežti dekoracijoms prireiks šešių vilkikų, o artistai per tris spektaklio valandas dėvės net šešis tūkstančius kostiumų.

Didžiojo teatro baleto trupę į Vilnių rugsėjo mėnesį pirmą kartą per 250 jos gyvavimo metų atveža ŪBIG. Jos prezidentas Vladimiras Romanovas taip siekia įprasminti Vilniaus - Europos kultūros sostinės metus ir Lietuvos vardo tūkstantmečio minėjimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų