• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS


Praėjusią savaitę įsibėgėjusi prekyba NASDAQ OMX Vilniaus vertybinių popierių biržoje šią savaitę ir toliau lėtėja, praneša investicinis bankas „Finasta“. Didžiausias apyvartas pasiekusių bendrovių akcijų trejetuke nebeliko nei vienos senbuvės.

REKLAMA
REKLAMA


Biržoje sudaryti 885 sandoriai, vertybinių popierių buvo parduota už 2,24 mln. litų. Pakilus net 18 bendrovių akcijų kainai, NASDAQ OMX Vilniaus indeksas augo tik 0,25 proc. iki 191,56 punkto. Didžiausia apyvarta pasižymėjo „Žemaitijos pieno“ bei „Snaigės“ vertybiniai popieriai, kurių atitinkamai buvo perleista už 530 tūkst. litų bei 462 tūkst. litų, o kaina pakilo 14,93 proc. iki 0,77 lito bei 3,45 proc. iki 0,6 lito.

REKLAMA


NASDAQ OMX Rygos biržoje jau antra diena iš eilės dėl tiesioginių sandorių „Grindeks“ akcijomis pasiekiama nemaža apyvarta, o „Grindeks“ vertybiniai popieriai pirmauja pagal apyvartą. Šių akcijų parduota už 147,6 tūkst. latų, o kaina kilo 0,72 proc. iki 2,8 lato.


Šią savaitę NASDAQ OMX Talino biržos aktyvumas išaugęs. Pasiekta nemaža 875 tūkst. eurų apyvarta. Tiesa, nemaža dalis atiteko „Estonian telecom A“ vertybiniais popieriais sudarytiems sandoriams, kurių perleista už 666,5 tūkst. eurų, o kaina pakilo 0,89 proc. iki 4,55 euro.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų