REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

SEL jaudinasi dėl pasirodymo „Be2gether” festivalyje

Jau penktadienį prasidėsiančiam festivaliui „Be2gether” gyvą pasirodymą ruošianti grupė SEL jaudinasi dėl savo koncerto. Egidijus Dragūnas sako, jog jam didelė garbė groti šio festivalio scenoje ir tuo pačiu yra neramu, kaip tą vakarą pavyks jo pasirodymas Norviliškių pievose.

REKLAMA
REKLAMA

„Pradėkime nuo to, kad tai yra laikas, momentas, vieta, tam tikros grupės, o visa tai yra muzika. Muzika yra viskas“, - kalba E. Dragūnas. Ketinantys festivalyje atstovauti lietuvišką pop muziką Sel nori, kad būtų gražus vakaras ir viskas pavyktų sėkmingai. „Noriu, kad muzika tiesiai pasiektų klaustyoją. Pažadu, atiduosiu visą savo širdį“, - sako viena ryškiausių lietuviškos muzikos kultūros kūrėjų E. Dragūnas.

REKLAMA

Nesuvaldomas jaunasis hip-hop‘o chuliganas, vėliau tapęs jausmingu elektronikos kūrėju, Egidijus Dragūnas, arba tiesiog Sel‘as, lietuviškos muzikos versle sukasi jau ilgiau nei 15 metų. Nors ši asmenybė dažnai sutinkama geltonosios  spaudos puslapiuose, jos milžiniškas indėlis į lietuviškos muzikos kultūrą yra neabejotinas.

Grupės istorija prasidėjo 1992 m. lapkričio 10 d., kai jos įkūrėjas ir lyderis Egidijus Dragūnas, pasiryžo paskambinti Andriui Mamontovui, tuo metu vedusiam laidą radijo stoties M-1 eteryje, ir paprašė padėti jam sukurti repo grupę. Drąsa ir ryžtu išsiskiriantys vaikinukai pateko į gerų prodiuserių rankas. Netrukus pasirodė tokie Sel hitai kaip: „Kašio fanatas“, „Kontrolinis šūvis“ ar „Neįvertinta karta“ – padarę milžinišką įtaką hip-hop kultūrai Lietuvoje. Naujausių vakarietiško hip-hop madų įkvėptos dainos sulaukė kontraversiškų visuomenės vertinimų, o tuo pačiu leido grupei įsitvirtinti lietuviškoje muzikos industrijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Dešimtmečio pabaigoje, būdami populiarumo viršūnėje, Sel netikėtai pakeitė savo kūrybos kryptį – gatvės poeziją iškeitė į gilesnius elektroninius eksperimentus. Muzikantų ieškojimai pranoko net optimistiškiausias viltis – jų albumai „Guma“ ir „Kubas“ iki šiol laikomi vienais geriausių lietuviškos elektroninės muzikos pavyzdžių. Sel apdovanoti prestižiškiausiais šalies muzikiniais apdovanojimais. Per savo karjerą išleidusi 12 itin sėkmingų albumų, grupė ir toliau išlieka vienu svarbiausių Lietuvos muzikos projektu.

Video reportaže Egidijus Dragūnas pasakoja apie savo nusiteikimą ruošiantis muzikos ir meno festivaliui „Be2gether”.


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų