• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos Parlamento (EP) rinkimai neparodė, kaip daug kas tikėjosi, kad visą Lietuvą jau "užkniso" konservatorių valdžia. Šios prognozės komiškiausiai suspindėjo rinkimų dieną, kai, įstatymams jau nebeleidžiant agituoti, iš Gedimino Kirkilo telefono žinutę su lozungu gavo finansų ministras Algirdas Šemeta.

REKLAMA
REKLAMA

Ten "bičiulio" G.Kirkilo irgi buvo parašyta, kad konservatoriai užkniso visus juodai ir palaikyti reikia "savus". Išvada po šių rinkimų yra visai kitokia, nei norėtų iš balno išsiūbuotas "kirkilynas". Daugelį rinkėjų juodai užkniso partijos, politika, vienas po kito vykstantys rinkimai. Tačiau greitai progresuojančios amnezijos ir pasidavimo mulkinimui, kaišiojant "naujus ir žmogiškus" LKP-LDDP-LSDP veidus, neužfiksuota.

REKLAMA

Tie, kurie nepavargo balsuoti, kurie nemano, jog Europos reikalai kaip nors stebuklingai apeis jų gimtąjį sodžių, parodė nesigailintys, kad nuspyrė nuo politinio Olimpo nepakeičiamuosius "bičiulius".

Faktas lieka faktu - Tėvynės Sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD) tebeturi rinkėjų mandatą. Naktiniai mokesčių pakėlimai ir perteklinė ekonominio bauginimo politika jo nesugriovė taip, kaip būtų galėjusi. Balsuodami už Dalią Grybauskaitę, kurią rėmė ta pati TS-LKD, ir už šią partiją EP rinkimuose, piliečiai sertifikavo dar vieną mandato patvirtinimą. Belieka jį išnaudoti.

REKLAMA
REKLAMA

Išnaudoti tam, kad senosios ir naujosios nomenklatūros užvaldytos valstybės institucijos tikrai būtų grąžintos piliečiams ir visuomenei. Ne maivytis, aiškinant, kad Valstybės saugumo departamento (VSD) kadrų reikalai yra "ne Vyriausybės reikalas". Ne organizuojant vis naujas, nesibaigiančias ir bergždžias diskusijas apie tai, kaip čia pagerinti VSD darbą, nepajudinant kadrų reikalų.

Tas pat ir teismų srityje, kur reikia tiesiog vaikyti egzistuojančius teisėjų klanus ir šalinti realias praktikas, kai vadinamuosiuose administraciniuose teismuose buvo žlugdoma liustracija, įteisinamas susidorojimas su neįtikusiais pareigūnais. Tai reikia tiesiog daryti - įstatymų projektais, sprendimais ir balsavimais. Be oro drebinimo audringais partijos suvažiavimų pareiškimais, kurie tinkami rinkimų kampanijai, bet ne rezultatyviam darbui. Daugelio TS-LKD narių padžiūgavimai, kad tokiais pareiškimais teisėjų nomenklatūrai įvaromas nerimas, atrodo kiek vaikiškai. Iki tie personažai išmirs nuo insultų, dar turėsime tūkstančius bylų, išspręstų pagal užsakymą, ir tūkstančius neperskaitomų nutarčių, kurių rezoliucinė dalis, niekaip nesusijusi su reikalo fabula, "patvarkys" šimtus realių žmonių bei jų gyvenimų. Jau kelintą kartą tenka pakartoti nusistebėjimą, kad mokesčius per naktį, dešimtimis teisės aktų galima didinti, o viskas, kas susiję su progresuojančiu valstybės vėžiu, neoperuojama ištisus mėnesius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tas pat ir dėl liustracijos. Lietuvos kompartijos centro komiteto instruktorių partija, pasidabinusi rože, paskutinių rinkimų nėra reabilituota. Darbo čia nėra tiek daug, kiek atrodo, juolab kad "bičiulių" kraujo niekas čia nereikalauja. Laikas, LKP-LDDP-LSDP, administraciniai teismai ir Valdas Adamkus padarė savo - už visą pokario ir "brandžiojo sovietmečio" tautos genocidą, terorą ir nusikaltimus atsakė koks pusantro stribo ir du nukaršę bolševikai-fanatikai. Belieka viešumas ir apribojimai dirbti valstybės tarnyboje, tapti VSD direktoriais, kariuomenės vadais ir dabintis ordinais.

Mandatą TS-LKD turi ir tam, kad, kartu su išrinktąja prezidente D.Grybauskaite, nukautų žvėrį "Leo LT" ir nemokėtų už tą skerdieną jokių milijardų. Net milijonų, apie kuriuos vėl prabilta, ėmus svaičioti - kaip čia nupirkti iš "NDX Energijos" dalį jai priklausančių "liūto" akcijų. Kaip tik šio padaro mirties kaina ir yra čia svarbiausias klausimas, nes bet kokie nauji akcijų pirkimai bei pardavimai, struktūrinės manipuliacijos, atsisakant atlikti antikonstituciškai pagrobto valstybės turto nuosavybės teisių restituciją - reikš tik viena. Nebus kaip oponuoti spėjimams, kad tiek "liūto" gimimas, tiek mirtis - bendro verslo plano dalis. Labai prieštaringai jame elgęsi ir daug nemalonių įtarimų sukėlę konservatoriai turi visas galimybes debesims išsklaidyti. Bet koks mėginimas tik garsiai rėkauti ir praktiškai sanguliauti su nomenklatūriniais "bičiuliais", jų klientais ir šeimininkais, jiems garantuos kituose Seimo rinkimuose kur kas mažiau vietų, nei iki šiandien G.Kirkilo laikinai vadovaujama opozicija. Jei tūpčiojimo būtų mažiau, pergalė šiuose rinkimuose galėjo būti ir įspūdingesnė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų