REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Birželio 5 dieną iš Londono uosto startavo “Tūkstantmečio odisėjos” paskutinysis, XI etapas. Dvylikos buriuotojų įgula, vadovaujama kapitono Pauliaus Kovo Temzės upe pasieks Šiaurės jūrą ir

REKLAMA
REKLAMA

plauks į Oslą, Kopenhagą, Gdanską, Stokholmą, Sankt Peterburgą, Taliną, Rygą, Kaliningradą. Į Klaipėdą Odisėja  sugrįš liepos 5-ąją. Per šį etapą bus aplankyta daugiausia uostų ir lietuvių bendruomenių, nuplaukta daugiau kaip 3 tūkstančiai jūrmylių, o įguloje per 31 etapo dieną plauks daugiausia – net 21 buriuotojas.

REKLAMA

“Kapitono Pauliaus Kovo vadovaujami vyrai jaučiasi ramūs, tačiau kartu jų veiduose atsispindi šioks toks nerimas. Dėl ko? Pasakyti sunku, kas mąsto apie namiškius, kas apie kelionę, o kas apie tai, kas mūsų laukia Norvegijoje”, - sako XI įgulos narys Mindaugas Rainys. “Išplaukimas ir Londono Temze gana sudėtingas, upė vietomis darosi vis seklesnė, dėl to daug darbo tenka ne tik vairuotojui, tačiau ir šturmanui. Jachtos greitis apie 7 mazgus. Iš Temzės nagų išsivaduoti turėtume po šešių valandų. Vyrų akyse nerimas, persipynęs su džiaugsmu. Pagaliau pradėjome etapą, kurį vainikuos didžiulė šventė Klaipėdoje. Esame laimingi, kad ne tik dalyvaujame “Tūkstantmečio odisėjoje”, bet ir artėjame prie savo tikslo – visiems pasaulio lietuviams vieningai švęsti Lietuvos vardo tūkstantmetį.”  

REKLAMA
REKLAMA

2008 metų spalio 5 dieną startavusi “Tūkstantmečio odisėja” per devynis žygio aplink pasaulį mėnesius įveiks daugiau kaip 43 tūkstančius jūrmylių ir aplankys 26 lietuvių bendruomenes, 20-yje šalių, 5-iuose žemynuose.

Įvykdžiusios savo misiją – pakvietusios viso pasaulio lietuvius vieningai švęsti Lietuvos vardo tūkstantmetį  “Tūkstantmečio odisėjos” sugrįžimas į Lietuvą  bus pažymėtas ypatinga, istorijoje analogo neturinčia pilietine iniciatyva. Liepos 5-ąją, Karaliaus Mindaugo karūnavimo – valstybės dienos išvakarėse 21 valandą Lietuvos laiku viso pasaulio lietuviai, visame pasaulyje, vienu metu giedos savo šalies himną. Apjuosime pasaulį “Tautiška giesme”. Taip garsiai ir išdidžiai pasauliui pranešime, kad Lietuvos vardui jau tūkstantis metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų