• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po žiniasklaidoje kilusių diskusijų dėl parlamentinei veiklai skirtų lėšų naudojimo, Seimo Etikos ir procedūrų komisija pasiūlė Liberalų sąjūdžio frakcijos nariui Gediminui Navaičiui pačiam apsispręsti, kiek ne pagal paskirtį panaudotų lėšų jis grąžins į biudžetą.

REKLAMA
REKLAMA

„Kokia išlaidų suma kelia abejonių, tiksliai negaliu pasakyti, nes vienam kelia abejonių viena suma, kitam kelia abejonių kita, o trečiam nekelia visai jokių abejonių. Todėl aš negaliu pasakyti bendros nuostatos. Man asmeniškai apie 5 tūkst. litų kelia abejonių“, - žurnalistams sakė Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas Algimantas Salamakinas.

REKLAMA

Etikos sargai, nagrinėję G. Navaičio parlamentinei veiklai skirtų lėšų naudojimą, konstatavo, kad jos buvo išleistos, pavyzdžiui, kelionei taksi į Kauną, fitneso klubo salės nuomai, nakvynei Palangoje, Trakuose, indų servizams, egzotinėms knygoms, visuomeninių patarėjų maitinimui.

„Lietuva nėra kažkokia didelė valstybė, tai ne Rusija ir ne Amerika. 17 metų esu Seimo narys, bet niekuomet nenakvojau nė viename Lietuvos viešbutyje, nes visuomet po susitikimų su rinkėjais grįždavau arba į savo gyvenamąją vietą Kėdainiuose, arba į Vilnių, į Seimo bendrabutį. Mano manymu, iš Trakų į Vilnių tikrai įmanoma grįžti“, - teigė A. Salamakinas.

REKLAMA
REKLAMA

Beje, G. Navaitis už parlamentinei veiklai skirtas lėšas pirko romanus ir knygas „Fitneso mankšta“, „Raumenų tempimo mankšta“, „Lytiškumas ir švietimas“, „Pūkuotuko pasaulis“.

Pasak A. Salamakino, pirmas žingsnis žengtas, nes Seimo Etikos ir procedūrų komisijos tinklapyje paskelbta, kaip naudojamos parlamentinei veiklai skirtos lėšos, tačiau informacija nėra konkreti. Todėl etikos sargų vadovas siūlo nurodyti konkrečiai, kam išleisti pinigai. Pavyzdžiui, skyriuje „Literatūros pirkimas“ surašyti, kokios būtent knygos įsigytos. „Tai bus geriausia kontrolė ir komisijai nebus darbo“, - sakė A. Salamakinas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jo nuomone, būtinai turi būti paaiškinamasis raštas, kodėl parlamentaras nakvojo viešbutyje, kokius svečius už nurodytą sumą maitino. Kaip paaiškėjo etikos sargų posėdyje, G. Navaitis iš parlamentinei veiklai skirtų lėšų maitino savo visuomeninius padėjėjus. „Man asmeniškai nesuprantama, kodėl Seimo narys savo padėjėjus laiko svečiais ir juos maitina“, - sakė A. Salamakinas.

Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eligijus Masiulis neigiamai vertina savo partijos frakcijos nario Gedimino Navaičio elgesį - tai, kaip jis išleidžia parlamentinei veiklai skirtas lėšas. E. Masiulis partijos kolegą ragina pripažinti savo klaidas ir nedelsiant padengti tas išlaidas, kurios nedera su Seimo nario veikla.

REKLAMA

„Siūlau G. Navaičiui liautis interpretavus parlamentinių lėšų panaudojimo teisėtumą, o vadovautis sveiku protu. Tik tokiu būdu įmanoma išvengti kiekvienos smulkmenos aptarinėjimo viešumoje“, - sako E. Masiulis.

ELTA primena, jog G. Navaitis pats kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją, prašydamas atsakyti, kokia dalis jo panaudotų lėšų parlamentinei veiklai kelia abejonių.

„Visos lėšos panaudotos teisėtai, nepažeidžiant Seimo valdybos nustatytų taisyklių. Manau, jog didžiausia problema yra ta, kad parlamentinių lėšų panaudojimo tvarka nėra labai aiškiai reglamentuota, todėl ir sukelia nereikalingų diskusijų“, - yra sakęs G. Navaitis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų