REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Etikos ir procedūrų komisija, trečiadienį svarsčiusi dienraštyje "Respublika" aprašytą Premjero Andriaus Kubiliaus dalyvavimą vienos Moldovos politinės partijos reklamos klipe, neįžvelgė grubių pažeidimų. Tačiau Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas Algimantas Salamakinas neatmeta galimybės, kad prie šio klausimo gali būti sugrįžta, gavus Užsienio reikalų ministerijos išvadą apie Europoje susiformavusią praktiką.

REKLAMA
REKLAMA

"Komisija neįžvelgė kažkokių grubių pažeidimų, nes Premjeras pats pripažino, kad per neatsargumą jis išdėstė tokias mintis, galvodamas, kad jis kalba kaip partijos pirmininkas, o ne kaip Premjeras, o Moldovos žiniasklaida jį panaudojo kaip premjero", - sakė Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas A. Salamakinas.

REKLAMA

Tačiau jam asmeniškai išlieka klausimas, ar iš tiesų būdamas Ministras Pirmininkas ir partijos pirmininkas negali pasisakyti, pavyzdžiui, už giminingą partiją, kreipdamasis į kaimyninę valstybę. "Tikrai man asmeniškai tas klausimas yra atviras, nors komisija nusprendė, kad A. Kubilius didelių pažeidimų nepadarė",- sakė A. Salamakinas.

Komisijos narius jis informavo, kad kreipėsi į Užsienio reikalų ministeriją, norėdamas išsiaiškinti Europoje susiklosčiusią praktiką.

REKLAMA
REKLAMA

"Jeigu bus pasakyta, kad tai neleistina europinė praktika, mes galėsime lengvai grįžti prie šito klausimo", - žurnalistams sakė A. Salamakinas.

Gegužės mėnesį vykusiame Seimo Etikos ir procedūrų komisijos posėdyje Premjerui atstovavęs jo patarėjas Gintaras Kalinauskas paaiškino, kad tai "neapdairus nesusipratimas".

"Dėl nuo manęs nepriklausančių aplinkybių mano kaip Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų pirmininko palinkėjimas, manęs nepasiklausus, buvo pristatytas kaip Lietuvos Ministro Pirmininko žodžiai. Tai neatspindėjo mano ketinimų, išreikštos pozicijos ir vertinu tai kaip neapdairų nesusipratimą", - tokius premjero paaiškinimus perdavė jo patarėjas, primena ELTA.

Moldovos parlamento rinkimai vyko balandžio 5-ąją.

"Respublikos" teigimu, dviejų minučių vaizdo klipe Premjeras angliškai ragino balsuoti už Krikščionių demokratų liaudies partiją ir jos lyderį Iurį Roscą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų