REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) ir Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos (FNTT) pareigūnai nepaneigė informacijos, jog kyla nauji SAPARD lėšų grobstymo skandalai. "Vakaro žinių" duomenimis, vakar šių institucijų centrinių padalinių atstovai lankėsi Kaune ir Klaipėdoje bei domėjosi neteisėtais SAPARD paramos skyrimo faktais.

REKLAMA
REKLAMA

Informacija slepiama

Vakaro žinių" šaltinių duomenimis, STT ir FNTT pareigūnai atkreipė dėmesį į Kauną ir Klaipėdą. Teigiama, jog vakar pajūryje lankėsi STT Vilniaus skyriaus pareigūnai, kurie tikrino informaciją dėl kai kurių įmonių, gavusių SAPARD paramą.

REKLAMA

STT Klaipėdos skyriaus vadovas komisaras Leonas Keniausis nekomentavo šios informacijos. Jis teigė, kad žiniasklaidos smalsumas gali pakenkti pasiektam įdirbiui.

STT atstovė spaudai Elena Martinonienė teigė, esą "jeigu ir buvo domėtasi, visa informacija perduota FNTT". Jos teigimu, STT tiria korupcinius nusikaltimus, o Europos Sąjungos lėšų skyrimas priklauso FNTT sričiai.

FNTT atstovės Irmos Montvilienės teigimu, "tarnyba atlieka savo funkcijas, tačiau ši informacija yra nekomentuojama".

REKLAMA
REKLAMA

Agentūra - neinformuota

Nežinia kamuoja ir Nacionalinės mokėjimo agentūros (NMA) vadovus. Laikinai agentūrai vadovaujantis Saulius Silickas sakė, jog tai, kad FNTT domisi SAPARD paramos skyrimu, yra įprastas dalykas.

"Apie patikrinimus informuotas nebuvau. FNTT tyrimą atlieka uždarai. Mes bendradarbiaujame su tarnybos centru Vilniuje. Jiems persiunčiami sąrašai, o vėliau jie atlieka nepriklausomą tyrimą. Mes apie jį informuojami tik tada, kai FNTT atranda pažeidimų ir iš mūsų paprašo orginalių dokumentų. Kol kas apie naujus tyrimus mes informuoti nebuvome", - sakė S.Silickas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaunas gavo daugiausia

Kodėl susidomėta šiais dviem regionais ir kokie ūkio subjektai įtariami, kol kas neaišku. Kauno regionas pirmauja pagal gautą paramą investicijoms į pirminę žemės ūkio gamybą.

Kauno apskrityje registruota ir UAB "Šilų paukštynas", kurio vadovai kaltinami SAPARD lėšų grobstymu.

Klaipėdos apskrityje registruotos įmonės 2002 m. spalį - 2003 m. balandį gavo SAPARD paramos už daugiau nei 10 mln. litų. NMA Klaipėdos skyriaus vadovas Antanas Narvydas nustebo paklaustas apie jo apskrityje atliekamus tyrimus. "Kol kas manęs niekas netrikdė", - teigė A.Narvydas.

"VL Vakaro žinios"

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų