REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį (08.21) Nacionalinė vertybinių popierių birža išsaugojo augimo tendencijas ir optimistines nuotaikas. Pagrindinių sesijos lyderių akcijų kursai kilo, o 100 tūkst. apyvartos ribą peržengė keturi emitentai.

REKLAMA
REKLAMA

Iš viso centrinės rinkos apyvarta sudarė 2,355 mln. litų, iš jos akcijų - 1,205 mln. litų, indeksas “Litin10” kilo 7,79 punkto iki 2192,70.

REKLAMA

"Vilniaus baldų kombinato" akcijos brango 8,57 proc. iki rekordinės 19 litų vertės, suprekiauta už 75,5 tūkst. litų. Bendrovė trečiadienį paskelbė, kad per septynis šių metų mėnesius uždirbo per 4,8 mln. litų ikimokestinio pelno ir ketina persverti planuotą 2003 metų pelną, kurio tikėtasi gauti 6,5 mln. litų. Rinka palankiai sutiko šią žinią, juolab kad kombinatas rudenį bus įtrauktas į biržos Oficialųjį prekybos sąrašą.

REKLAMA
REKLAMA

Kombinatą valdančios "Invaldos" kursas kilo 1,43 proc. iki 2,84 lito, suprekiauta už 103,6 tūkst. litų.

Pagal 243,2 tūkst. litų apyvartą pirmavo "Snaigė", o jos akcijų kursas koregavosi aukštyn iki 227 litų. Jau tapo įprasta, kad šaldytuvų įmonės akcijos perperkamos dideliais kiekiais.

"Panašu, kad iš "Snaigės" traukiasi vienas iš investicinių fondų, nes akcijos dideliais kiekiais parduodamos nuolat", - mano FMĮ "Finasta" finansų makleris Vaidotas Jonutis. Jo teigimu, smarkiai optimistinėje rinkoje išsiskyrė ir "Lietuvos telekomas", kurio vertybiniai popieriai brango 2,05 proc. iki 1,49 lito, suprekiauta už 121,7 tūkst. litų. Paskutinį kartą tiek bendrovės akcijos kainavo 2002 metų balandžio viduryje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Toliau patrauklus išlieka ir "Rokiškio sūris", kurio akcijų kaina liko 43 litai, apyvarta sudarė 74 tūkst. litų.

Iš alkoholio sektoriaus pirmavo "Stumbras" ir "Vilniaus degtinė"', kurių vertybinių popierių kaina nekito, abiejų perpirkta panašiai - per 23 tūkst. litų.

Visiškai nublanko "Mažeikių nafta". Jos kursas liko 1,89 lito, bet apyvarta tesiekė apie porą tūkstančių litų. Tam įtakos turėjo atsinaujinusios politinės diskusijos apie bendrovei padarytą žalą, pardavus jos akcijų paketą JAV kompanijai "Williams".

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų