REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šimtametė kaubojė Connie Reeves (Koni Rivs), kuri išmokė jodinėti daugiau kaip 30 tūkst. merginų, mirė nuo sužalojimų, gautų nukritus nuo savo mylimiausio žirgo, trečiadienį (08.20) pranešė jos rančos pareigūnai.

REKLAMA
REKLAMA

101 metų C. Reeves sekmadienį mirė San Antonijaus ligoninėje, praėjus 10 dienų po to, kai ją numetė žirgas Dr. Pepperis (Daktaras Peperis), pranešė apie 110 km į šiaurės vakarus nuo San Antonijaus esanti ranča "Camp Waldemar", kurioje ši legendinė kaubojė mokė jodinėti.

REKLAMA

"Teksasas šiandien neteko vienos iš savo brangenybių. Šios legendinės moters, išgyvenusios tarp mūsų beveik 102 metus, stiprybė buvo tokia pat didelė, kaip ir mūsų valstijos", - rašoma "Camp Waldemar" tinklapyje.

C. Reeves daugiau negu 70 metų mokė jodinėjimo meno ir kartu skatindavo pasitikėti savimi. Jos moto buvo "visada balnok savo žirgą".

C. Reeves buvo vyriausia tebegyvenanti Kaubojų šlovės muziejaus, veikiančio Teksaso mieste Fortverte, narė. Šimtametė senutė pati pasibalnojo savo žirgą ir jojo per paradą, kuris buvo surengtas šio muziejaus naujo pastato atidarymo iškilmių proga.

C. Reeves, kuri 1901 metais gimė Teksaso kaimelyje, esančiame šalia Meksikos sienos, jodinėti išmoko anksčiau negu vaikščioti. Penkerių metų ji jau turėjo savo žirgą, o netrukus įvaldė ir įvairius jodinėjimo stilius.

"Reuters"-BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų