REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Liberalcentristai kritikuoja šiuo metu svarstomas Finansų ministerijos parengtas įstatymo pataisas, kurias priėmus būtų ištuštinta gerai besitvarkančių savivaldybių kišenė.

REKLAMA
REKLAMA

Liberalų ir centro sąjungos pirmininko pirmasis pavaduotojas Eugenijus Gentvilas antradienį (09.30) spaudos konferencijoje pavadino tai socialistiniu principu, kai siūloma atimti iš stipresnio, turtingesnio ir atiduoti tam, kuris nesugeba pakankamai gerai tvarkyti savo finansų.

REKLAMA

E. Gentvilas, cituodamas projektą, sakė, kad stipresnės savivaldybės, kurios sėkmingiau surinks biudžeto pajamas, turės atiduoti 50 proc. savo viršplaninių pajamų, gautų iš gyventojų pajamų mokesčio, toms savivaldybėms, kurios nesurenka biudžeto.

Pasak E. Gentvilo, tai reiškia, kad iš daugelio savivaldybių, kurios stengiasi kurti naujus projektus, vykdyti statybas, pritraukti naujas darbo vietas, surinktos didesnės pajamos bus atimtos ir išdalytos toms savivaldybėms, kurios galbūt nerengia jokių projektų, kur didėja nedarbas.

REKLAMA
REKLAMA

"Pagal siūlomą projektą, šitoms snaudžiančioms savivaldybėms atiteks dalis tų geresnių savivaldybių lėšų", - pažymėjo E. Gentvilas. Jo nuomone, tai neskatina savivaldybių finansinio savarankiškumo.

Liberalcentristai siūlo, anot E. Gentvilo, netaikyti "tokio socialistinio lygiavos principo". Jo nuomone, reikėtų, atvirkščiai, suteikti savivaldybėms daugiau teisių pačioms formuoti savo biudžetus, prisiimti atsakomybę už biudžeto surinkimą arba nesurinkimą.

E. Gentvilas norėtų tikėtis, kad toks projektas nesulauks valdančiosios Seimo daugumos pritarimo.

Seimo Liberalų ir centro frakcijos seniūno pavaduotojas Klemensas Rimšelis irgi kritikavo kitais metais siūlomą įvesti "tam tikrą lygiavą, siekiant atimti gerai dirbančių savivaldybių pajamas ir atiduoti silpniau dirbančioms".

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų