REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentas Rolandas Paksas penktadienį (09.19) pasirašė įstatymą dėl Lietuvos stojimo į Europos Sąjungą (ES) sutarties ratifikavimo. Ypatingos skubos tvarka Stojimo sutartį Seimas ratifikavo antradienį.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip BNS sakė prezidento patarėja teisės klausimais Ona Buišienė, prezidentas taip pat pasirašė ratifikacinį raštą dėl šios sutarties, kuriame sakoma, kad ši sutartis "bus nenukrypstamai ir sąžiningai vykdoma".

REKLAMA

Ratifikaciniai raštai bus saugomi Jungtinių Tautų sekretoriate.

Sutartis ratifikuota atsižvelgiant į gegužę surengto referendumo rezultatus. Gegužės 10-11 dieną surengtame referendume už narystę ES pasisakė 91 proc. balsavusiųjų.

Šalies narystė ES buvo vienas svarbiausių strateginių užsienio politikos tikslų, kuriuos įgyvendino įvairios politinės pakraipos vyriausybės. Lietuva paraišką įstoti į ES įteikė 1995 metais.

REKLAMA
REKLAMA

Seimui ratifikuoti buvo pateiktas beveik 4,8 tūkst. puslapių dokumentų paketas.

Be pačios stojimo sutarties, pakete yra ir kiti dokumentai, nustatantys pereinamojo laikotarpio išlygas bei ES įsipareigojimus, tarp jų - dėl finansinės paramos Ignalinos atominės elektrinės uždarymui ir Rusijos piliečių tranzito į Kaliningrado sritį tvarkai įgyvendinti.

Balandžio 16 dieną Atėnuose 15 ES narių ir 10 stojančiųjų šalių pasirašyta sutartis įsigalios, kai jai pritars visų 25 šalių parlamentai.

Iš ES narių sutartį jau ratifikavo Danijos ir Vokietijos parlamentai, iš stojančiųjų valstybių - Kipras, Malta, Čekija ir Lenkija.

Lietuva ES nare taps 2004 metų gegužės 1-ąją.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų