REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Saulės miestu vadinamų Šiaulių miesto šventės kulminacija šeštadienį - mitologinių vaizdinių kupinas ugnies ir muzikos spektaklis "Saulės žemė", pasakojantis apie žmogaus ir gamtos gaivalų harmonijos paieškas.

REKLAMA
REKLAMA

Šiaulių prisikėlimo aikštėje įvyksianti spektaklio "Saulės žemė" premjera užbaigs savaitgalį vyksiančią miesto šventę "Šiaulių dienos".

REKLAMA

Kaip sakė projekto kompozitorius Rokas Radzevičius, šį projektą galima būtų pavadinti ir miuziklu, nes tai muzikine ir siužeto prasme yra vientisas kūrinys."Tačiau režisuotas reginys ir ugnies šėlsmas šiame projekte ne mažiau svarbūs, nei muzika, todėl nusprendėme tai pavadinti ugnies ir muzikos spektakliu", - sakė R.Radzevičius.

Pasak spektaklio libreto autoriaus Rimvydo Stankevičiaus, Šiauliams, Saulės miestui, skirtas kūrinys pasakoja apie mirtingą žmogų, Saulės sūnų, ieškantį harmonijos su gamtos gaivalais ir dievybėmis. Kūrinyje gausu baltų mitologijos, lietuvių tautosakos vaizdinių, plėtojama meilės, laikinumo ir amžinybės tema.

REKLAMA
REKLAMA

"Drauge "Saulės žemė" yra ir didžiulė metafora, kalbanti apie kuriantį žmogų, jo dvasinį kelią ir paskirtį šioje žemėje", - teigia R.Stankevičius.

Pasak R.Radzevičiaus, šiuo kūriniu norima priminti, kad žmonės sutverti ne vien tam, kad valgytų, miegotų ir sentų.

"Esti aukštesnioji prasmė - kūryba, nešanti grožio, šviesos ir meilės vėliavą", - tikina kompozitorius.

Spektaklį režisavo pagarsėjęs klaipėdiškis avangardistas Benas Šarka, pagrindinius Saulės ir Aušrinės vaidmenis atliks vokalistės Aistė Smilgevičiūtė ir Indrė Valantinaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Saulės žemė" - antroji kompozitoriaus R.Radzevičiaus ir poeto R.Stankevičiaus dovana Lietuvos miestams.

Prieš metus 750 metų jubiliejų šventusiai Klaipėdai menininkai skyrė roko operą "Jūratė ir Kastytis. Legendos tęsinys". Didelio dėmesio susilaukusiame miuzikle dainavo ir vaidino Marijonas Mikutavičius, Kostas Smoryginas, Aistė Smilgevičiūtė, Saulė, kiti žymus dainininkai ir aktoriai.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų