REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Spalio 4 d. Romoje vyksiančioje Europos Sąjungos tarpvyriausybinėje konferencijoje Lietuvos poziciją dėl Europos Konstitucinės sutarties projekto pateiks Prezidentas Rolandas Paksas. Tai paaiškėjo ketvirtadienį po Prezidento ir Premjero Algirdo Brazausko susitikimo. Jame valstybės ir Vyriausybės vadovai derino ir aptarė atstovavimo Lietuvai būsimuose ES susitikimuose klausimus. Anot Premjero, šis klausimas buvo išspręstas "gražiai ir tvarkingai".

REKLAMA
REKLAMA

Nors, kaip sakė Premjeras, jis yra gavęs Italijos Ministro Pirmininko kvietimą, tačiau neturįs jokių pretenzijų dėl to, kad Tarpvyriausybinėje konferencijoje dalyvaus R. Paksas.

REKLAMA

"Aš neturiu ką veikti Romoje. Ten yra tik vienas dviejų valandų posėdis, pietūs pas Prezidentą ir viskas", - sakė A. Brazauskas. Anot Premjero, dėl 5 minučių kalbos konferencijoje gaišti kelias dienas kelionei nėra prasmės. A. Brazausko teigimu, daug paprasčiau pateikti Lietuvos poziciją dėl Europos Konstitucinės sutarties Prezidentui, kuris kaip tik tuo metu bus Romoje.

"Jeigu bus Romoje Prezidentas, susitiks su Popiežiumi, susitiks su Italijos Prezidentu, o paskui išvažiuos, o Brazauskas atvažiuos - tai į ką čia panašu?", -retoriškai klausė Prezidentas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak A. Brazausko, daugelyje ES valstybių atstovavimo susitikimuose klausimai nėra labai griežtai reglamentuoti, jie sprendžiami labai įvairiai. "Čia nėra kokių nors taisyklių kaip krepšinio varžybose", - sakė A. Brazauskas.

Ketvirtadienio pokalbyje taip pat suderinta, kad į būsimus ES valstybių susitikimus, kuriuose vyraus užsienio politikos klausimai, vyks Prezidentas R. Paksas, o ekonomikos, finansų ir kitais - Ministras Pirmininkas A. Brazauskas.

Į Europos Konstitucinės sutarties pasirašymą, kuris yra numatytas 2004 m. birželio 9 d. Romoje, turėtų vykti ir Prezidentas, ir Premjeras.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų