REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininkui Gediminui Dalinkevičiui pirmadienį pasitraukus iš Naujosios sąjungos (NS) ir jos frakcijos, Seimo valdančioji dauguma kiekybiškai nesumažėja. G. Dalinkevičius žada visapusiškai paremti valdančiosios koalicijos partnerių Socialdemokratų frakcijos sprendimus.

REKLAMA
REKLAMA

Buvęs socialliberalas neslepia ketinimų į stoti į Socialdemokratų frakciją, tačiau tai, anot jo, priklausysią nuo socialdemokratų sprendimo. Pareiškimo socialdemokratams G. Dalinkevičius dar nėra parašęs.

REKLAMA

Pasitraukus G. Dalinkevičiui Naujosios sąjungos frakcijoje liko 25 nariai.

Naujosios sąjungos ir Seimo Pirmininkas Artūras Paulauskas pirmadienį dar kartą pažymėjo "nematąs požymių", kad po nesėkmingų socialliberalams Prezidento ir savivaldybių rinkimų, be G. Dalinkevičiaus, kas nors ruoštųsi palikti frakciją.

G. Dalinkevičiaus žingsnį A. Paulauskas įvertino kaip nerealizuotų asmeninių ambicijų išdavą.

"Dvejus metus teko stebėti G. Dalinkevičiaus elgesį, užgautų nerealizuotų ambicijų pasireiškimus. Jo veiksmai, įžeidžiantys žodžiai, komentarai kolegų atžvilgiu kėlė neigiamą psichologinę įtampą frakcijoje", - sakė A. Paulauskas. Anot NS lyderio, G. Dalinkevičiui "buvo siūloma keisti būdą, buvo bandoma sumažinti nepasitenkinimą, įtraukiant jį į pasitikėjimo komandą, strateginių dokumentų rengimą, bet elgesys nekito".

REKLAMA
REKLAMA

A. Paulauskas priminė, kad šeštadienį partijos prezidiumo posėdyje G. Dalinkevičius buvo kritikuotas už anoniminius pareiškimus ir komentarus spaudoje. Prezidiumo posėdyje buvo pasakyta, kad tokie veiksmai nebus toleruojami ir jų autorius bus šalinamas iš partijos.

G. Dalinkevičius kategoriškai atmeta jam pateiktus kaltinimus dėl anonimiškų komentarų spaudoje ar postų siekimo. Parlamentaras pažymėjo, niekada nesiekęs postų, atvirkščiai, netgi ir dabar, nusprendęs pasitraukti iš frakcijos, kartu atsisakė ir Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininko pareigų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Man pateikiami kaltinimai yra absurdiški. Aš niekad neslapsčiau savo minčių, aš nesu tas prototipas, kuris inicijuoja svarstymus spaudoje", - sakė G. Dalinkevičius. Jo nuomone, "pralošus rinkimus ir nenorint už tai atsakyti, reikia ieškoti žmonių, kurie turėtų atsakyti už pralaimėjimą".

Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininko postą Socialliberalų frakcija ketina išlaikyti savo įtakos sferoje, tačiau, kas jame galėtų pakeisti G. Dalinkevičių, dar nenuspręsta.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų