REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) išankstiniais duomenimis, iš užsienyje gyvenančių Lietuvos piliečių kol kas aktyviausiai Lietuvos prezidentą rinko asmenys, gyvenantys "tekančios saulės" šalyje Japonijoje.

REKLAMA
REKLAMA

VRK duomenimis, Japonijoje iš 40 asmenų, turėjusių teisę balsuoti, balsavo 25.Kiek pasyvesni buvo Australijoje gyvenantys Lietuvos piliečiai - iš 315 žmonių balsavo 137 rinkėjai.

REKLAMA

Pasak VRK, uždarius rinkimų apylinkes, Australijoje aktyviausiai antrajame prezidento rinkimų ture dalyvavo Adelaidės mieste gyvenantys Lietuvos piliečiai - ten iš 50 rinkimų teisę turinčių asmenų balsavo 35.

Aktyvūs buvo ir Sidnėjaus gyventojai - ten balsavo 60 asmenų iš 88 rinkėjų.Tačiau pasyvūs buvo Melburno gyventojai - Iš 177 asmenų, turinčių rinkimų teisę antrajame prezidento rinkimų ture, rinkimuose dalyvavo tik 23 asmenys. Milijardinėje Kinijoje iš 19 Lietuvos pilietybę turinčių bei balsuoti galinčių asmenų balsavo tik 7 rinkėjai.

REKLAMA
REKLAMA

VRK taip pat informavo, kad šiose valstybėse jau yra uždarytos rinkimų apylinkės, nes ten vietiniu laiku jau yra po 20 valandos.

Lietuvos ir Australijos laiko skirtumas yra 10 valandų.

Atitinkamai Lietuvos ir Japonijos - 9, Lietuvos ir Kinijos - 8 valandos.

Iš viso užsienyje yra užregistruota 12 tūkst. rinkėjų.

Lietuvos piliečiai gali balsuoti 49 diplomatinėse šalies atstovybėse ir konsulatuose.Daugiausia lietuvių gyvena JAV, Vokietijoje, Latvijoje ir Rusijoje.Balsavimas užsienyje pagal prezidento rinkimų įstatymą prasideda likus 12 dienų iki rinkimų dienos.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų