REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Daugiau kaip 70 specialistų iš Baltijos jūros regiono šalių Seime vykstančiame seminare aptaria elektroninės valdžios kūrimo perspektyvas.

REKLAMA
REKLAMA

Diskutuojama apie viešojo administravimo modernizavimą, valstybės institucijų kompiuterių tinklo saugumą, elektroninius viešuosius pirkimus ir elektronines identifikavimo korteles.

REKLAMA

Seminarą "Elektroninė valdžia Baltijos šalims" surengė Informacinės visuomenės plėtros komitetas prie Vyriausybės ir Švedijos viešojo administravimo plėtros agentūra, dalyvaujant Seimo Informacinės visuomenės plėtros komitetui.

Seminaras surengtas, atsižvelgiant į Šiaurinės el. Dimensijos veiksmų plano siekius skaitmenizuoti Šiaurės Europos šalių viešojo administravimo sektorių ir įgyvendinti el. Vyriausybės projektus. Jo tikslas - atskleisti pagrindinius Europos Vyriausybėms keliamus iššūkius ir suformuluoti esmines problemas bei svarbiausius uždavinius, kurių pagrindu būtų inicijuoti projektai ir sustiprintas tarpvalstybinis bendradarbiavimas Baltijos jūros regione elektroninės valdžios kūrimo srityje.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo Informacinės visuomenės plėtros komiteto pirmininkas Algirdas Kunčinas ir Informacinės visuomenės plėtros komiteto prie Vyriausybės direktorius Juozas Zalatorius tikisi, kad elektroninės valdžios sukūrimas leis padidinti vykdomosios valdžios sprendimų priėmimo skaidrumą, efektyviau ir kokybiškiau teikti visuomenei, verslo subjektams ir institucijoms viešąsias paslaugas bei informaciją.

Šių tikslų įgyvendinimui visų lygių valstybės valdymo institucijose reikia, pasak jų, parengti ir įdiegti elektroninės valdžios projektus. Jie apims telekomunikacijų, informacinių technologijų, teisės aktų rengimo, vadybos ir kitus projektus, skirtus perkelti viešųjų paslaugų teikimą į skaitmenines technologijas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Informacinės visuomenės plėtros komiteto prie Vyriausybės direktorius J. Zalatorius ketvirtadienį spaudos konferencijoje Seime sakė, kad šiemet Lietuvoje pradedama realizuoti viešųjų interneto taškų kaimiškose vietovėse programą. Pasak jo, per 1,5 metų planuojama įsteigti 300 tokių taškų. Švedijos viešojo administravimo vystymo agentūros generalinis direktorius Knutas Rexedas (Knutas Reksedas) pažymėjo, kad elektroninės priemonės yra efektyvios įdarbinimo agentūrų veikloje, gerokai palengvina žmonėms susirasti darbą. Jis pabrėžė, kad kitose Europos valstybėse, kuriant elektroninę valdžią, dirbama ta pačia kryptimi, kaip ir Lietuvoje.

Dvi dienas Seimo rūmuose vykstančiame seminare dalyvauja specialistai iš Danijos, Estijos, Latvijos, Lietuvos, Norvegijos, Suomijos, Švedijos, Vokietijos.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų