REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vasario pradžioje Vilniuje rengiamame Vienos pokylyje radikaliosios Lietuvos laisvės sąjungos (LLS) iniciatyva vargšams atstovaus talentingiausia benamių pora. Kaip rašo dienraštis "Lietuvos rytas", laimingaisiais tapo 54 metų Jonas Marcinkevičius ir 32 metų Viktorija Jančevskaja.

REKLAMA
REKLAMA

Ukrainoje gimusi ir Lietuvos pilietybės neturinti moteris bename tapo daugiau kaip prieš metus. Tris jos vaikus prižiūri globotojai, o ji miega daugiabučių namų laiptinėse. Konkursą laimėjęs vyras glaudžiasi nakvynės namuose.

REKLAMA

Poroms parengti LLS skyrė 2300 litų. LLS Žemaitijos regiono vadovas S.Oželis iš savo santaupų nupirko 300 litų porai kainuojantį bilietą į renginį.

Viktorija bus aprengta išnuomota suknele, o Jonas - juodu kostiumu, kurį šiuo metu siuva siuvėja.

Pasak dienraščio, į vasario 8 dieną rengiamą Vienos pokylį norėjo patekti ne vienas Tauragės benamis. Iš pradžių ketinta nuvežti tris poras, tačiau tam nepakako surinktų pinigų.

REKLAMA
REKLAMA

Į 1999 metais vykusį pirmąjį Vienos pokylį bilietai porai kainavo 450 litų, o surinkti daugiau nei 73 tūkst. litų buvo skirti Respublikinės Vilniaus universitetinės vaikų ligoninės onkohematologijos skyriaus procedūriniam kabinetui įrengti.

Pirmojo Vienos pokylio metu tuometinis Lietuvos laisvės sąjungos (LLS) lyderis Vytautas Šustauskas prie Vilniaus Rotušės surengė alternatyvų "ubagų balių", kuriame dalyvavo apie 200 žmonių.

Dėl šio politiko poelgio labdaringi pokyliai Lietuvoje neprigijo, nes tuometinis Austrijos ambasadorius Florianas Haugas (Florianas Haugas) pareiškė, kad tokio renginio Lietuvoje organizuoti negalima, kol nėra visiško visuomenės ir politikų pritarimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Labdaringą Vienos pokylį Austrijos ambasada Vilniaus Rotušėje ketino surengti 2000 -aisiais, tačiau sumanymo atsisakė dėl radikaliosios LLS grasinimų susidoroti su jo svečiais.

Tačiau, nepaisant neįvykusio pokylio, Austrijos ambasadorius ir Vienos pokylio organizacinio komiteto nariai Ukmergės internato auklėtiniams perdavė pinigus ir kitokią verslininkų suaukotą labdarą, iš viso - maždaug 40-ties tūkst. litų vertės.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų