REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos rinka tampa vis patrauklesnė investuotojams, o kai kurie Rusijos įstatymai palankesni, nei Vakarų šalyse, mano užsienio kompanijos.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip pranešė Ekonomikos plėtros ministerijos ryšių su visuomene valdybos vadovė Ala Borisenkova, investicijų į Rusijos ekonomiką klausimas buvo svarstomas Rusijos delegacijos susitikime su Užsienio investicijų tarybos nariais Davose vykstančiame Pasaulio ekonomikos forume.

REKLAMA

Tarybos nariai labai gerai įvertino įstatymų rengimo Rusijoje praktiką pažymėję, kad "kai kurie įstatymai Rusijoje palankesni, negu kai kuriose Vakarų šalyse". Tuo pat metu jie nurodė kai kurias šių įstatymų praktinio pritaikymo problemas.

Nepaisant to, pranešė A.Borisenkova, užsienio kompanijų atstovai pabrėžė, jog Rusijos rinka yra patraukli užsienio kapitalo įdėjimams.

Kalbėdami apie galimybę padidinti kapitalo pritekėjimą į Rusiją, Tarybos dalyviai ragino įvesti tarptautines atskaitomybės formas, kurios paspartintų bankų reformą.Susitikime taip pat buvo svarstomos Rusijos prisijungimo prie Pasaulio prekybos organizacijos perspektyvos.

Rusijos ekonomikos ministras Germanas Grefas pabrėžė, kad "Rusija nori pereiti nuo derybų prie praktinės narystės organizacijoje, ir tam jai bus reikalinga JAV ir Europos Sąjungos parama".

"Interfax"-BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų