REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos liberalų sąjungos (LLS) pirmininkas Eugenijus Gentvilas neatmeta galimybės, jog kai kuriems Seimo nariams išėjus dirbti į Prezidentūrą arba savivaldybių tarybas, jis atsilaisvinusiose rinkimų apygardose kandidatuos į Seimą.

REKLAMA
REKLAMA

"Manau, kad mes (liberalai - BNS) priimsime sprendimą, ir aš dalyvausiu vienmandatėje rinkimų apygardoje", - BNS sakė E. Gentvilas.

REKLAMA

Liberalų lyderis teigė, kad jis nebūtinai balotiruosis sostinės vienmandatėje Antakalnio rinkimų apygardoje, kurioje Seimo nariu buvo išrinktas liberaldemokratas Rolandas Paksas, sekmadienį vykusiuose prezidento rinkimuose išrinktas naujuoju šalies vadovu.

"Tarkime, mūsų partijos narys Klemensas Rimšelis bus išrinktas Kauno miesto meru, tokiu būdu atsilaisvina ir jo vienmandatė rinkimų apygarda", - BNS teigė E. Gentvilas.

Anot E. Gentvilo, kai kurie dabartiniai parlamentarai greičiausiai išeis iš Seimo dirbti į Prezidentūrą ar pasirinks savivaldybės tarybos nario mandatą, todėl jis gali pretenduoti į atsilaisvinusias šių parlamentarų, išrinktų kitose vienmandatėse apygardose, vietas.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienį Liberaldemokratų frakcijos nariai Dalia Kutraitė-Giedraitienė ir Alvydas Medalinskas BNS nepaneigė galimybės, kad jie gali pasitraukti į Prezidentūrą ir tapti naujojo prezidento patarėjais.

LLS partijos pirmininkas E. Gentvilas per 2000 metais vykusius Seimo rinkimus neiškėlė savo kandidatūros vienmandatėje rinkimų apygardoje.

E. Gentvilas į LLS rinkiminį sąrašą buvo įrašytas paskutiniu 132-uoju sąrašo numeriu, tačiau už partijos sąrašą balsavę rinkėjai E. Gentvilą reitingavimo būdu pakėlė iki 37 vietos. Tačiau to nepakako, kad E. Gentvilas patektų į Seimą.

Per 2000 metais vykusius Seimo rinkimus liberalai parlamente laimėjo 33 vietas.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų