REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Informacinės visuomenės plėtros komitetas pateikė Vyriausybei projektą dėl viešo naudojimo kompiuterių tinkluose neskelbtinos informacijos kontrolės bei ribojamos informacijos platinimo laikinosios tvarkos.

REKLAMA
REKLAMA

"Atsižvelgę į Europos Sąjungos institucijų rekomendacijas mes siūlome Lietuvoje taikyti labai švelnų kontrolės ir prevencijos variantą. Tai daug švelnesnis variantas nei kitose šalyse, siekiant interneto vartotojus apsaugoti nuo įvairiausių netoleruotinų kultūros reiškinių. Manau, kad tinklapio valdytojai arba informacijų autoriai turėtų jausti atsakomybę. Šiandien nesiūlome jokių ypatingų administracinių ar baudžiamųjų griežtų sankcijų, tačiau kalbama apie informacijos pateikimo kontrolę. Manome, kad tai truputį apribos purvinos arba neleistinos informacijos srautus", - “Eltai” sakė projektą kūrusios darbo grupės vadovas, Informacinės visuomenės plėtros komiteto direktoriaus pavaduotojas Gintautas Vilkelis.

REKLAMA

Projekte pabrėžiama, kad viešo naudojimo kompiuterių tinkluose draudžiama platinti neskelbtiną informaciją, nustatytą Visuomenės informavimo, valstybės ir tarnybos paslapčių bei kituose įstatymuose.

Ribojama viešoji informacija gali būti pateikiama tinklapiuose tik tais atvejais, jeigu ji nėra laisvai prieinama - ypač nepilnamečiams. Pateikiant ribojamą informaciją interneto svetainėse bus privaloma ją - kol bus sukurta informacijos įvertinimo sistema - susieti su įspėjamuoju užrašu lietuvių ir anglų kalbomis apie tai, kad informacija yra skirta pilnamečiams.

REKLAMA
REKLAMA

Sukūrus informacijos įvertinimo sistemą ribojama viešoji informacija turės būti lydima nustatyto turinio žymų, sudarančių prielaidą riboti tokios informacijos pasiūlą nepilnamečiams.

Siūloma įteisinti, kad už tinklapio turinį atsako to tinklapio įkūrėjas, o kai įkūrėjas ir valdytojas nėra tas pats asmuo - atsakomybė tektų valdytojui.

Informacijos paskelbimo paslaugų teikėjas neatlygintinai turės teikti operatyvinės veiklos subjektams informaciją, kurią fiksuoja savo ūkinei veiklai užtikrinti, - paslaugų, susijusių su informacijos tarnybinėje stotyje pateikimu, protokolų ataskaitas, asmenų, kuriems teikiamos nuolatinės paslaugos, duomenis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Informacijos paskelbimo ir tinklo paslaugų teikėjai privalės nutraukti prieigą prie tarnybinėje stotyje esančios informacijos, jeigu to pareikalaus teismas, jeigu informacijos paskelbimo arba tinklo paslaugų teikėjui tapo žinoma apie jo tarnybiniame serveryje saugomą neskelbtiną informaciją, o prieigos nutraukimas techniškai yra įmanomas.

Projektą Vyriausybė turėtų svarstyti artimiausiame posėdyje.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų