REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus mieste į koaliciją susibūrę penkių partijų atstovai teigia neabejojantys, kad jų kandidatas į merus taps sostinės vadovu.

REKLAMA
REKLAMA

Koalicijos sutartį dėl bendros veiklos antradienį (04.08) pasirašę Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP), Naujosios sąjungos (NS, socialliberalų), Liberalų demokratų partijos (LDP), Lietuvos rusų sąjungos ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) atstovai sutarė į merus siūlyti socialdemokratą Gediminą Paviržį.

REKLAMA

Vilniaus miesto mero rinkimai prasidės trečiadienį 14 valandą.

Kaip trečiadienį rytą Vilniuje surengtoje spaudos konferencijoje sakė Socialdemokratų frakcijos Vilniaus miesto taryboje vadovas Rimantas Vaitkus, šiuo metu Vilniaus apskričiai vadovaujantis G. Paviržis yra "patyręs politikas".

Koalicijos atstovai sakė tikį, kad jų kandidatas laimės mero rinkimus.

Iki šios savaitės pradžios buvo neabejojama, kad Vilniaus meru antrai kadencijai bus išrinktas dabartinis sostinės vadovas Artūras Zuokas, kurio suburta liberalų, konservatorių, moderniųjų krikščionių demokratų ir LLRA koalicija turėjo 30 balsų iš 51.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau antradienį vakare 6 mandatus turintys LLRA nutarė prisijungti prie LSDP, NS, LDP ir Lietuvos rusų sąjungos. Ši koalicija turės 27 balsus.

Vilniaus meras bus renkamas paprasta balsų dauguma.

Lenkų atstovas Zbignevas Balcevičius, aiškindamas pasikeitusią partijos poziciją, teigė, kad pakeisdami partnerius, jie atsižvelgė ir į tai, kad buvusį Liberaldemokratų partijos lyderį Rolandą Paksą prezidento rinkimuose aktyviai parėmė lenkų tautinė mažuma, o naujojoje Vilniaus miesto tarybos koalicijoje yra ir lenkų.

Taip pat, Z. Balsevičiaus nuomone, ši koalicija atstovaus visų vilniečių interesams ir visiems gyventojų sluoksniams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kartu lenkų atstovas pripažino, kad koalicija gali turėtų ir veiklos problemų, nes ją sudaro nemažai partijų.

Kaip spaudos konferencijoje sakė NS atsakingasis sekretorius Vaidas Pliusnis, po pernai gruodį įvykusių savivaldybių tarybų rinkimų jie apie galimą koaliciją kalbėjo su A. Zuoku, tačiau šis atsakęs, kad jo vadovaujamai koalicijai balsų užtenka ir palinkėjo socialliberalams būti "konstruktyvia opozicija".

Reaguodami į pasikeitusią politinę situaciją Vilniaus miesto taryboje, Tėvynės sąjunga - Lietuvos konservatoriai trečiadienį išplatintame pareiškime teigė, kad "Vilnius skęsta kairiųjų partinėse intrigose - socialdemokratai ir prezidento partija sostinėje nupirko Lietuvos lenkų rinkimų akcijos deputatus".

REKLAMA

"Nupirko postais, užkulisiniais susitarimais ir pažadais tvarkytis taip, kaip šiandieninei Lietuvos valdžiai nurodys radikalieji Vilnijos lenkų politikai. Yra žinoma, kad už paramą renkant meru socialdemokratą lenkų politikai iš socialdemokratų gavo tokius pažadus, kuriuos valdantieji kuo skubiausiai ima įgyvendinti", - rašoma pareiškime.

Konservatorių nuomone, tai parodo tokie faktai, kaip metus nesvarstytų Tautinių mažumų ir Švietimo įstatymų projektų įtraukimas į artimiausio parlamento posėdžio darbotvarkę, taip pat tai, kad Vidaus reikalų ministerija jau teikia Vyriausybei siūlymą įteisinti oficialių Lietuvos viešųjų užrašų vertimą į lenkų kalbą.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų