REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo opozicinės partijos paragino valdančiąją daugumą ir prezidentą atstatydinti vidaus reikalų ministrą Juozą Bernatonį, kuris viešai apkaltino policijos generalinį komisarą toleravus neteisėtą informacijos rinkimą apie valstybės vadovus ir VR sistemos vadovus, bet šių kaltinimų įrodymų nepateikė.

REKLAMA
REKLAMA

Jungtinė ir liberalų frakcija, Seimui gavus pirmąsias nepriklausomų ekspertų išvadas, kad ministras J.Bernatonis neteisėtai nušalino komisarą V.Grigaravičių nuo pareigų, paragino premjerą Algirdą Brazauską bei Socialdemokratų partiją "nevilkinti sprendimo dėl J.Bernatonio likimo".

REKLAMA

"Dabartinė situacija, kai nėra aiškus nei ministro, nei policijos vadovo likimas, destabilizuoja padėtį teisėsaugos sistemoje", - ketvirtadienį išplatintame pranešime spaudai cituojamas Jungtinės ir liberalų frakcijos seniūnas Eligijus Masiulis.

Liberalų sąjungos pirmininkas Eugenijus Gentvilas dar praėjusią savaitę pareiškė, kad į skandalą patekęs ir visuomenės pasipiktinimą sukėlęs J.Bernatonis turi pats pasitraukti iš pareigų.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu kita opozicinė - konservatorių - frakcija ketvirtadienį kreipėsi į prezidentą Rolandą Paksą, prašydama "kuo greičiau išspęsti vidaus reikalų ministro problemą".

"Manome, kad ministras J.Bernatonis turėtų būti nedelsiant atstatydintas", - rašoma konservatorių kreipimesi į prezidentą.

Konservatoriai reiškia susirūpinimą "dėl užsitęsusio nestabilumo vidaus reikalų sistemoje, kurį sukėlė neatsakingi ministro J.Bernatonio veiksmai" ir teigia, kad "susiklosčiusi padėtis reikalauja skubių ir neatidėliotinų sprendimų".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Kadangi Lietuvos Respublikos Konstitucija suteikia valstybės vadovui įgaliojimus rūpintis valstybės saugumu bei užtikrinti stabilų Vyriausybės darbą, mes ir kreipiamės į Jus, prašydami nedelsti padėti valdančiajai daugumai pasiūlant ministrui pirmininkui kuo greičiau išspręsti vidaus reikalų ministro problemą", - rašo konservatoriai.Ministro kaltinimų komisarui teisėtumą dabar tiria speciali Seimo komisija. Premjeras ir prezidentas yra pareiškę, kad sprendimus priims, sulaukę komisijos išvadų.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų