• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininkas Algirdas Sysas, vienoje iš televizijos laidų kalbėdamas apie teisėjus, jokių pažeidimų nepadarė, - jis tik išreiškė savo kaip Seimo nario nuomonę.

REKLAMA
REKLAMA

Tai nustatė pirmadienį (04.07) posėdžiavusi Seimo Etikos ir procedūrų komisija. Ši komisija nagrinėjo, pasak jos pirmininko Algimanto Salamakino, Konstitucinio Teismo kreipimąsi į Seimą, kuriame jis konstatavo, kad A. Sysas, kalbėdamas vienoje iš televizijos laidų įžeidė Konstitucinį Teismą ir darė spaudimą priimant nutartį.

REKLAMA

"Jokių pažeidimų A. Sysas nepadarė, jis tik pareiškė savo nuomonę kaip Seimo narys, o tą jam leidžia Konstitucija", - sakė A. Salamakinas. Kiekvienas Seimo narys, pasak jo, yra laisvas reikšti savo nuomonę, jis negali būti varžomas jokių mandatų ir tai numato Konstitucija.

Po pirmadienį įvykusio Seimo Etikos ir procedūrų komisijos posėdžio A. Sysas sakė neturėjęs jokių minčių grasinti ir daryti įtaką Konstituciniam Teismui.

REKLAMA
REKLAMA

Parlamentaras sakė esąs įsitikinęs, kad jo žodžiuose nebuvo galima rasti jokio kriminalo.

"Galima padaryti ir tokią išvadą, kad ne aš grasinu, o man grasina", - sakė A. Sysas. Jo nuomone, Seimo Etikos ir procedūrų komisija, nenustačiusi nusižengimo etikai, priėmė "normalų sprendimą, nes kitokio ir negalėjo būti".

Šių metų kovo 26 dieną Konstitucinis Teismas gavo Vyriausiojo administracinio teismo prašymą ištirti, ar Valstybinių socialinio draudimo pensijų įstatymo kai kurios nuostatos neprieštarauja Konstitucijai. Prašyme keliamas klausimas dėl senatvės pensijų dalies, kuri nebuvo išmokėta dirbantiems pensininkams, kompensavimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tą pačią dieną LNK televizijos laidoje "Žodžio laisvė" Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininkas Algirdas Sysas, kalbėdamas apie, jo manymu, galimą Konstitucinio Teismo sprendimą, kad pensininkams turėtų būti kompensuota už visą praėjusį laikotarpį, pasakė tokius žodžius: "Reikia tiesiai šviesiai pasakyti, kad mūsų Konstitucijoje aiškiai pasakyta, jeigu iškyla grėsmė, na, sakykim, ekonominė šiuo atveju, ir reikėtų vykdyti įstatymą, tai reikėtų pirmiausia sumažinti valdymo išlaidas, apie kurias čia kalba, ir pirmiausia tiems, kurie gauna didelius atlyginimus, tai pirmiausia ir teisėjams".

REKLAMA

Kovo 27 dieną Konstitucinis Teismas savo pranešime įvertino šiuos žodžius kaip galimą neteisėtą bandymą kištis į teisėjų darbą ir daryti jiems poveikį, grasinant sumažinti visam teisėjų korpusui atlyginimus, jeigu būtų priimtas sprendimas, pagal kurį valstybei tektų kompensuoti pensininkams visą neišmokėtą pensijos dalį.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų