• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos Sąjungai (ES) ir Rusijai pirmadienį nepavyko užbaigti susitarimo dėl Kaliningrado srities gyventojų teisių keliaujant už savo teritorijos ribų. Nesusitarus gali būti nukeltas liepos 1-osios terminas, iki kurio buvo numatyta parengti kelionių tvarką.

REKLAMA
REKLAMA

Kai Kaliningrado kaimynės Lietuva ir Lenkija taps ES narėmis, Rusijos sritis, turinti apie milijoną gyventojų, bus apsupta ES teritorijos. Lapkričio mėnesį Rusijos ir ES vadovai pritarė planui, leidžiančiam rusams nuo 2003 metų liepos keliauti tarp Kaliningrado ir Rusijos teritorijos su specialiais tranzito dokumentais.

REKLAMA

Tačiau Rusija reikalauja lankstesnių sąlygų savo piliečiams, nei tos, kurias pasiūlė ES. "Šiandien mes susitarimo nepasiekėme", - pareiškė Europos Komisijos atstovas Diegas De Ocheda (Diego de Ojeda) po Rusijos, ES ir Lietuvos pareigūnų susitikimo Briuselyje. - Susitikimai tęsis, tačiau mes vėluojame ir tai kelia nerimą".

Jeigu susitarimo nepavyks pasiekti, Rusijos piliečiams teks prašyti vizų, o šis procesas užtrunka kelias savaites. Pagal ES pasiūlymą, keliaujantys asmenys per 24 valandas sužinotų, ar gali įvažiuoti į Lietuvos teritoriją. ES norėjo susitarimą dėl Kaliningrado pasiekti prieš balandžio 16 dieną pasirašant stojimo sutartis su 10 būsimųjų narių. Tačiau šį terminą teks praleisti, dar nenumatyti nauji derybiniai susitikimai.

Reuters-ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų