REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiosios Britanijos dienraštis "Daily Mirror" antradienį (04.02) pareiškė pasamdęs veteraną JAV žurnalistą Peterį Arnettą (Piterį Arnetą), kurį amerikiečių televizija NBC atleido už tai, kad jis pareiškė, jog žlugo amerikiečių karo su Saddamu Husseinu (Sadamu Huseinu) planas.

REKLAMA
REKLAMA

"Aš pranešiau tai, kas iš tiesų vyksta Bagdade, ir už tai neatsiprašysiu", - pareiškė vienas garsiausių Didžiosios Britanijos dalyvavimo kare oponentų.

REKLAMA

Per Vietnamo karą Pulicerio premija apdovanotas 68 metų P. Arnettas buvo CNN reporteris ir vienas iš nedaugelio Vakarų žurnalistų, kurie pranešimus ruošė tiesiai iš Bagdado per pirmąjį Persijos įlankos karą 1991 metais. Pirmadienį P. Arnettas Irako valstybinei televizija pareiškė, jog JAV kariškiams reikės iš naujo perrašyti karo planą.

Interviu sukėlė NBC ir "National Geographic" pasipiktinimą. Kai NBC išsiuntė savo komandą iš Bagdado, P. Arnettas buvo pasamdytas dirbti šiai televizijai ir ėmė sparčiai populiarėti.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienį "Fox News Channel" atleido savo korespondentą Geraldo Rivera (Džeraldą Riverą), kuris garsėja provokuojančiu stiliumi. Šis užrūstino Pentagoną, kai pranešdamas iš mūšio lauko televizijos žiūrovams smėlyje nupiešė žemėlapį ir pavaizdavo amerikiečių karių pozicijas. Žurnalistas keliavo drauge su JAV armijos 101-ąja desantine divizija.

“Reuters”-ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų