REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaip BNS sakė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento pareigūnas Vytautas Ražanskas, per pastarąją parą kilo 384 gaisrai, iš jų 320 užfiksuoti atvirose teritorijose - degė pernykštė žolė, miško paklotė. Iš viso per gaisrus sekmadienį žuvo du žmonės, dar du buvo sužeisti.

REKLAMA
REKLAMA

Kaišiadorių rajone esančiame Kaugonių kaime sekmadienį degė Valerijos Strungienės medinis gyvenamas namas. Gaisro metu sudegė namas, ūkinis pastatas. Žuvo 82-ejų V.Strungienė ir 56-erių Rimantas Strungys. Pareigūno teigimu, viena iš pagrindinių gaisro priežasčių - neatsargus žolės deginimas.

REKLAMA

Pasak V.Ražansko, per šį savaitgalį tai yra ne vienintelės tokių gaisrų aukos. Šeštadienį Radviliškio rajone išdegusioje pievoje rastas Antano Rimkaus lavonas, o sostinės Kairiūkščio gatvėje rastas smarkiai apdegęs Vincas Dervinis, kuris nuvežtas į ligoninę mirė.

Dėl žolės deginimo šalyje sekmadienį užsidegė 6 ūkiniai pastatai Kupiškio, Vilniaus, Utenos, Ignalinos, Molėtų rajonuose.

V.Ražanskas pažymėjo, kad pirmadienį ryte departamentas taip pat gavo pranešimų apie žolės deginimą. Jis apgailestavo, kad praktiškai neįmanoma įrodyti žolės degintojų kaltės ir juos nubausti.

"Tik už rankos pačiupus galima apkaltinti. Kitais atvejais padegėjai atvykusiems ugniagesiams sako, kad jie ne padegė, o atvirkščiai, gesina degančią žolę", - sakė V.Ražanskas.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų