REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nacionalinė vertybinių popierių birža trečiadienį (04.16) operatyviai reagavo į elektronikos ir kito pramoninio sektoriaus praneštus pirmojo ketvirčio finansinės veiklos rezultatus. Mažesnis "Snaigės" pelnas šių metų pirmąjį ketvirtį, nei jo buvo gauta pernai, ir "Ekrano" patirtas beveik 6 mln. litų nuostolis pasuko elektronikos ir kitų gamintojų akcijų kainas žemyn.

REKLAMA
REKLAMA

Biržos indeksas “Litin10” smuko net 25,30 punkto iki 1484,23, tačiau kainų korekcija nesumažino apyvartos - centrinės rinkos sandorių suma sudarė 1,702 mln. litų.

REKLAMA

"Snaigės" akcijos pigo 5,30 proc. iki 125 litų, o apyvarta siekė beveik 332 tūkst. litų ir nusileido tik "Vilniaus vingiui". Šios elektronikos bendrovės akcijos pigo 2 centais iki 6,46 lito, suprekiauta už 586,3 tūkst. litų. "Ekrano" kursas smuko beveik 3 proc. iki 5 litų, apyvarta sudarė 82,2 tūkst. litų.

"Neigiamos naujienos - neigiamos ir kapitalo rinkos tendencijos", - “Eltai” glaustai reziumavo FMĮ "Finasta" finansų makleris Vaidotas Jonutis. Tačiau "Lietuvos telekomui" jis prognozavo gerą ateitį. Pagal dabartinę akcijų paklausą ir pirkimų struktūrą jaučiama, kad jas perkantys investuotojai kaupia paketus ir investuoja ilgam - ne vieniems metams. Į telekomą iš esmės žvalgosi užsienio investiciniai fondai.

REKLAMA
REKLAMA

"Lietuvos telekomui" pavyko išsaugoti 1,21 lito vertę, o apyvarta sudarė 225,7 tūkst. litų.

Per tradicinio stabilumo ribą centu iki 0,43 lito persisvėrė privatizuojamo "Klaipėdos transporto laivyno" akcijų kaina, o sandorių suma pasiekė 256,1 tūkst. litų.

Ta pačia 95 centų kaina vyko prekyba Rytų ir Vakarų skirstomųjų tinklų akcijomis - atitinkamai suprekiauta už 16,5 tūkst. ir 68,9 tūkst. litų.

"Vilniaus degtinės" akcijos dar brango per 9 proc. iki 60 centų, bet apyvarta buvo kukli.

ELTA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų