• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) antradienį (04.15) pripažino Seimo narių Vasilijaus Fiodorovo, Sergejaus Orechovo ir Eduardo Šablinsko atsisakymus nuo savivaldybės nario mandato.

REKLAMA
REKLAMA

Po tokio VRK pripažinimo Vilniaus miesto savivaldybės taryboje nebeliko Seimo narių, turinčių Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nario mandatą.

REKLAMA

"Šių parlamentarų įgaliojimai yra pripažinti nutrūkusiais ir jie nebelaikomi savivaldybės tarybos deputatais", - BNS sakė komisijos pirmininkas Zenonas Vaigauskas.

Lietuvos liberalų sąjungos nariai Vilniaus apygardos administraciniam teismui pateikė skundą, kuriame prašė paskelbti negaliojančiais praėjusios savaitės viduryje vykusių sostinės mero rinkimų rezultatus.

Rinkimuose liberalas Artūras Zuokas pralaimėjo socialdemokratui Gediminui Paviržiui.

Liberalai savo prašymą argumentavo tuo, kad pirmajame naujosios tarybos posėdyje dalyvavo trys tarybos nario mandatus turintys Seimo nariai, taip pat tuo, kad rasti du nustatytos formos neatitinkantys balsavimo biuleteniai.

REKLAMA
REKLAMA

Be to, liberalai administracinio teismo prašė kreiptis į Konstitucinį Teismą, kad šis išakintų, ar Konstitucijai neprieštarauja sausį Seimo priimtos įstatymų pataisos, kad į tarybas išrinkti Seimo nariai gali dalyvauti pirmajame naujos kadencijos tarybos posėdyje. Konstitucinis Teismas (KT) praėjusį gruodį išreiškė nuomonę, kad savivaldybių tarybų nariais išrinkti parlamentarai turi apsispręsti dėl gauto mandato iki pirmojo naujosios tarybos posėdžio. KT konstatavo, kad Seimo narys negali būti vienu metu ir savivaldybės tarybos nariu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nepaisant tokio KT sprendimo, priimto po pernai gruodžio 22 dieną įvykusių savivaldybių tarybų rinkimų, Seimas nusprendė padaryti išimtį ir leisti parlamentarams dalyvauti pirmuose posėdžiuose.

Pirmajame tarybos posėdyje ir Vilniaus mero rinkimuose dalyvavo parlamentarai Vladimiras Orechovas, Vasilijus Fiodorovas ir Eduardas Šablinskas.

Vilniaus apygardos administracinis teismas antradienį sustabdė socialdemokrato Gedimino Paviržio ir jo pavaduotojo liberaldemokrato Juozo Imbraso įgaliojimus, kol bus išnagrinėtas liberalų skundas dėl tarybos priimtų sprendimų teisėtumo.

Teismo posėdyje nutarta sustabdyti praėjusį trečiadienį priimtų sprendimų dėl Vilniaus miesto mero išrinkimo ir mero pavaduotojo skyrimo galiojimą. Teismo nutartis galios, kol byla nebus išnagrinėta iš esmės. Kitas teismo posėdis numatytas balandžio 25 dieną.

BNS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų